Στα τυφλά οι καταναλωτές φέτος στα παραλιακά κέντρα αναψυχής

Στα τυφλά θα κινηθούν οι καταναλωτές φέτος στα παραλιακά κέντρα αναψυχής. Ένα από τα βασικά εργαλεία που κάθε χρόνο αποτελούσαν ένα σημαντικό οδηγό στα χέρια του καταναλωτή, ο Κατάλογος (Παρατηρητηριο) Τιμών σε Παραλιακά Κέντρα Αναψυχής που εκδίδει ο ΚΟΤ, δεν θα δοθεί φέτος στη δημοσιότητα.

Το SigmaLive επικοινώνησε με τον ΚΟΤ, προκειμένου να ενημερωθεί για το πότε θα δοθεί στη δημοσιότητα και ενημερώθηκε ότι φέτος δεν υπάρχει πρόθεση για δημοσιοποίηση του σχετικού καταλόγου. Λειτουργός του ΚΟΤ με τον οποίο συνομιλήσαμε,

δήλωσε ότι ο λόγος της μη δημοσιοποίησης φέτος, «είναι ότι οι τιμές κυμαίνονται περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρσι», όπως μας αναφέρθηκε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρεται στο τελευταίο παρατηρητήριο τιμών του ΚΟΤ, δηλαδή το περσινό, «Οι επιχειρήσεις που περιλαμβάνονται στον κατάλογο είναι καταταγμένες και ελέγχονται από τον ΚΟΤ, ενώ οι τιμές που αναφέρονται περιλαμβάνονται στους εγκεκριμένους από τον Οργανισμό τιμοκαταλόγους. Με βάση τις σχετικές πρόνοιες της περί Κέντρων Αναψυχής Νομοθεσίας, οι τιμοκατάλογοι αυτοί θα πρέπει να είναι αναρτημένοι σε περίοπτο μέρος, εντός και εκτός του κέντρου, για ενημέρωση του κοινού, ενώ για κάθε υπηρεσία που παρέχεται, πρέπει να εκδίδεται αναλυτικός λογαριασμός (απόδειξη)».

Όπως συμπληρώνεται στην ανακοίνωση, «Προτρέπονται οι καταναλωτές όπως αξιοποιούν τον συγκριτικό κατάλογο (παρατηρητήριο) τιμών του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και να εφαρμόζουν ορθή καταναλωτική συμπεριφορά».

Ωστόσο, παρά τη σχετική υπόδειξη από τον ΚΟΤ, φαίνεται ότι οι καταναλωτές δεν θα μπορούν ν' ακολουθήσουν τις σχετικές οδηγίες, αφού δεν θα δημοσιοποιηθεί ο σημαντικός κατάλογος τιμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα