Στα τοπ 500 Πανεπιστήμια παγκοσμίως το Πανεπιστήμιο Κύπρου

Την 486η θέση παγκοσμίως καταλαμβάνει το Πανεπιστήμιο Κύπρου σύμφωνα με το US News &World Report – 2017 Best Global University Rankings, για τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, σημειώνοντας βελτίωση 20 θέσεων σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Ανακοίνωση από το Πανεπιστήμιο Κύπρου αναφέρει ότι ο Πρύτανής του, Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, δήλωσε ότι “ο στρατηγικός στόχος του Πανεπιστημίου Κύπρου

είναι η κορυφή, δηλαδή, να συγκαταλέγεται στα πρώτα 100 πανεπιστήμια της Ευρώπης και τα πρώτα 200 του κόσμου μέχρι το 2025”.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου κατατάσσεται 4ο συγκριτικά με τα πανεπιστήμια της Ελλάδας, ενώ όσον αφορά τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, κατατάσσεται στην 212η θέση.

Όπως είπε ο Πρύτανης, η νέα επιτυχία του Πανεπιστημίου Κύπρου είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας όλων των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, ενώ πρόσθεσε πως “είναι πλέον φανερό ότι οι διεθνείς κατατάξεις, η μία μετά την άλλη, συγκαταλέγουν το Πανεπιστήμιο Κύπρου στην ελίτ των πανεπιστημίων διεθνώς”.

Εξάλλου, αναφερόμενος στους “κακόπιστους επικριτές”, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, της Ιατρικής Σχολής ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου δήλωσε βέβαιος “ότι η Ιατρική Σχολή θα δώσει μια νέα δυναμική, γιατί έχει το σωστό πρόγραμμα, στελεχώνεται με τους σωστούς ανθρώπους και κυρίως με φοιτητές, οι οποίοι αποτελούν την αφρόκρεμα του κυπριακού εκπαιδευτικού συστήματος”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα