Στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το Σχέδιο «Αμάλθεια»

Την αναφορά στην κυπριακή πρωτοβουλία για τον θαλάσσιο ανθρωπιστικό διάδρομο στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τη Μέση Ανατολή, χαιρέτισε με ανάρτησή του στο X (πρώην Twitter) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, αμέσως μετά την ανακοίνωση από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην κατάληξη σε κοινή θέση μεταξύ των 27 για την σύγκρουση.

Λίγο πριν είχε ανακοινωθεί η επίτευξη συμπερασμάτων με τα οποία η ΕΕ «ζητά χωρίς καθυστέρηση ανθρωπιστική παύση που να οδηγεί σε βιώσιμη εκεχειρία», όπως είχε γράψει σε δική του ανάρτηση

ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

«Εξαιρετικής σημασίας η συμπερίληψη στο Κείμενο Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου» ειδικής αναφοράς στην πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας για δημιουργία Θαλάσσιου Διαδρόμου παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο πληθυσμό στη Γάζα, ανέφερε ο κ. Λετυμπιώτης.

«Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο χαιρετίζει την εφαρμογή της πρωτοβουλίας που θα παρέχει αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια» προσθέτει.

«Η Κύπρος ανέλαβε πρωτοβουλία με ουσιαστική συμβολή σε μια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση, η αξία της οποίας τυγχάνει αναγνώρισης από τους εταίρους μας στην ΕΕ και όχι μόνο» καταλήγει η ανάρτηση.

Εξαιρετικής σημασίας η συμπερίληψη στο Κείμενο Συμπερασμάτων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ειδικής αναφοράς στην πρωτοβουλία της @CYpresidency @Christodulides

Keywords
Τυχαία Θέματα