Στα σπίτια υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με αυτισμό η Δήμ. Λακατάμιας

Επίσκεψη στα δύο πρώτα σπίτια υποστηριζόμενης διαβίωσης για άτομα με αυτισμό στον Δήμο Λακατάμιας, με αφορμή την επικείμενη λειτουργία τους, πραγματοποίησε η Δήμαρχος Φωτούλα Χατζήπαπα, η οποία συναντήθηκε με εκπροσώπους του ΜΚΟ Voice for Αutism, που είχε την πρωτοβουλία για τη δημιουργία τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λακατάμιας, κατά την επίσκεψη, η Δήμαρχος ξεναγήθηκε στους χώρους, ενημερώθηκε από μέλη του οργανισμού Voice

for autism για τον τρόπο λειτουργίας των σπιτιών και πρόσφερε, στο πλαίσιο της προσωπικής της κοινωνικής προσφοράς, δύο φορητά μεγάφωνα για την διασκέδαση των ενοίκων.

Η κ. Χατζήπαπα διαβεβαίωσε ότι τόσο η ίδια, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο και η Υπηρεσία του Δήμου, θα στηρίξουν την προσπάθεια που γίνεται και ενημέρωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Λακατάμιας αποφάσισε  όπως, μέρος των εσόδων από το δικαίωμα συμμετοχής των δρομέων του 4ου φιλανθρωπικού αγώνα δρόμου Energy Run Λακατάμιας, διατεθεί για την οικονομική στήριξη των σπιτιών του ΜΚΟ Voice for Αutism.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Λακατάμιας, «η πρωτοβουλία αυτή του ΜΚΟ Voice for Αutism, έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό και μια τεράστια ανάγκη που εντοπίζεται ως προς την ανεξάρτητη και αξιοπρεπή διαβίωση ατόμων με αυτισμό όταν οι γονείς τους μεγαλώσουν και δεν είναι σε θέση να τους φροντίζουν».

Αναφέρεται ότι «τα σπίτια, θα στελεχώνονται από καταρτισμένους εκπαιδευτές και η καθημερινότητα κάθε ενοίκου θα είναι προσαρμοσμένη στις ατομικές του ανάγκες, προσφέροντας του με αυτό τον τρόπο μια κανονική ζωή, σ` ένα ασφαλές περιβάλλον».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα