Στα σκαριά η κατασκευή μεγάλου νοσοκομείου στην Έγκωμη

Στα σκαριά βρίσκεται η κατασκευή ενός τεράστιου νοσοκομείου στην Έγκωμη

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», το νοσοκομείο αναμένεται να κατασκευαστεί σε τεμάχιο της Μονής Κύκκου, στη συμβολή των Λεωφόρων Γρίβα Διγενή και Αγίου Προκοπίου και θα έχει και υποστηριχτικές υπηρεσίες. 

Θα κατασκευαστεί  σε γη εμβαδού περίπου 28 σκάλες (37.464τ.μ.).

Όπως σημειώνει η εφημερίδα, ήδη ομάδα γιατρών είχε επαφές με τις αρμόδιες υπηρεσίες και αυτό που αναμένεται είναι η κατάθεση ρυθμιστικού σχεδίου στον οποίο να κατανέμονται οι αναπτύξεις που θα υλοποιηθούν

(από ξενοδοχείο μέχρι και γραφεία και εμπορικά καταστήματα).

Το συγκεκριμένο τεμάχιο, συμπληρώνεται, βρίσκεται στη συμβολή των Λεωφόρων Γρίβα Διγενή και Αγίου Προκοπίου και έχει εμβαδόν περίπου 33,5 εκτάρια (περίπου 335.000 τετραγωνικά μέτρα). 

Αρχίζει από το Μετόχι του Κύκκου και εκτείνεται μέχρι και την υπεραγορά ΑΛΦΑ ΜΕΓΑ

Από την άλλη πλευρά εκτείνεται από το ύψος του Μετοχίου (επί της Αρχαγγέλου) μέχρι και τον κόμβο πλησίον του συγκροτήματος ΔΙΑΣ και καλύπτει όλη την έκταση προς τα δεξιά όπου βρίσκονται και τα εξωτερικά ιατρεία Έγκωμης.

Μάλιστα, το νοσοκομείο δεν αποκλείεται να αιτηθεί ένταξη στο ΓεΣΥ, σύμφωνα με την εφημερίδα. 

Αναμένεται να δραστηριοποιηθούν στο νοσοκομείο Κύπριοι γιατροί ενώ μετοχές θα έχουν και αλλοδαποί. Το τεμάχιο δεν θα πουληθεί, όπως αναφέρεται, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες θα παραχωρηθεί για μακροχρόνια χρήση.

Keywords
Τυχαία Θέματα