Προεδρία Βουλής: Το γκολ του ΔΗΣΥ με Αννίτα και οι εξισώσεις των κομμάτων

Στη σκιά του επικοινωνιακού γκολ από τον ΔΗΣΥ κινούνται οι διαδικασίες στα κόμματα ενόψει της εκλογής του νέου Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων.  

Η κίνηση ματ του Αβέρωφ Νεοφύτου να ανακοινώσει ως υποψήφια του κόμματος για την προεδρία της Βουλής την Αννίτα Δημητρίου, έφερε αναταράξεις, καθώς πρόκειται

για μια προσωπικότητα που χρήζει ευρείας αποδοχής, αξιόλογη και με εμπειρία στα κοινοβουλευτικά έδρανα. Στα συν και το γεγονός ότι στις βουλευτικές εκλογές αναδείχθηκε πρώτη σε σταυρούς κατ' αναλογία κατοίκων επαρχίας. 

Είτε τελικά καταφέρει ο ΔΗΣΥ να εκλέξει πρόεδρο της Βουλής είτε όχι, το κρατούμενο είναι ότι στην Πινδάρου έχουν σκοράρει, καθώς η επιλογή της Αννίτας Δημητρίου, την καθιστά την πρώτη γυναίκα υποψήφια για τη συγκεκριμένη θέση και με την ομολογουμένως υποεκπροσώπηση των γυναικών στα έδρανα του Κοινοβουλίου, τα αντανακλαστικά ήταν άμεσα. 

Με δεδομένο ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα επιμείνει μέχρι τέλους στην υποψηφιότητά της, όπως λέχθηκε από το κυβερνών κόμμα, το γεγονός ότι το ίδιο θα πράξει και το ΕΛΑΜ με τον υποψήφιο για τη θέση και πρόεδρό του, Χρίστο Χρίστου, το παιχνίδι παίζεται σε άλλα γήπεδα. 

Στο στρατόπεδο της Αριστεράς, η προεδρία της Βουλής βρίσκεται δεύτερη στη σειρά καθώς το κόμμα έχει ενώπιον του την ανάδειξη του επόμενου Γενικού Γραμματέα, μετά την απόφαση του Άντρου Κυπριανού να αποσυρθεί από τη θέση, ωστόσο, όλα δείχνουν ότι θα διεκδικήσει την καρέκλα του Προέδρου της Βουλής

Ψηλά παίζει και το όνομα της Ειρήνης Χαραλαμπίδου, η οποία για δεύτερη φορά αναδείχθηκε πρώτη σε σταυρούς προτίμησης παγκύπρια. 

Το ΔΗΚΟ στο παρόν στάδιο παρακολουθεί τις κινήσεις στην σκακιέρα και τηρεί σιγή ιχθύος, ωστόσο, ακούγεται έντονα ότι ο πρόεδρος του, Νικόλας Παπαδόπουλος, αναμένεται να θέσει υποψηφιότητα, ενώ στο τραπέζι έπεσε και το όνομα της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου. 

Όσον αφορά την ΕΔΕΚ, η τελική στάση της θα καθοριστεί με βάση τις αρχές του κόμματος για το συμφέρον της πατρίδας και του λαού, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, ενώ από την πλευρά της ακούγονται τα ονόματα του Μαρίνου Σιζόπουλου και του Κωστή Ευσταθίου.

Στην ΔΗΠΑ μετά και την απόφαση Κάρογιαν για παραμονή στα κοινοβουλευτικά έδρανα, ο ίδιος θα χειριστεί το ζήτημα σε συνεννόηση με το Συντονιστικό Όργανο.

Το Κίνημα Οικολόγων πηγαίνει στην εκλογική διαδικασία με δικό του υποψήφιο, τον Χαράλαμπο Θεοπέμπτου, ενώ ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να στηρίξουν τις υποψηφιότητες ΕΛΑΜ και ΕΔΕΚ

Διαβάστε επίσης 

Την Πέμπτη η Ολομέλεια της Βουλής για εκλογή του Προέδρου-Ποια η διαδικασία

Keywords
Τυχαία Θέματα