Στα πρωτοσέλιδα κατεχομένων η "χαλαρή ομοσπονδία"

Η τριμερής στην Κρήτη, ο παραγκωνισμός του Τ/κ ηγέτη στον άτυπο διάλογο και κυρίως η οικονομική κατάσταση, είναι τα κύρια θέματα στον τ/κ Τύπο σήμερα που ασχολείται επίσης με την έννοια της χαλαρής ομοσπονδίας, αλλά και θέματα της εσωτερικής επικαιρότητας.



Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Μίλα» αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η συντεχνία των τ/κ δασκάλων παρέχοντας στήριξη στον Μουσταφά Ακιντζί γιατί η Τουρκία τον παραγκωνίζει, ενώ ταυτόχρονα του ασκεί και κριτική. Αλλού γράφει ότι η απόφαση του «στρατοδικείου»

για τον αντιρρησία συνείδησης, Μουράτ Κανατλί αναβλήθηκε για τις 8 Νοεμβρίου. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην απόφαση του «υπουργείου εργασίας» να προσθέσει ακόμα 50 φάρμακα δωρεάν για τους ασθενείς των κοινωνικών ασφαλίσεων και να γίνονται οι πληρωμές πιο γρήγορα.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «Απειλή προς την Τουρκία στην τριμερή σύνοδο» γράφει ότι η αρχή στην οποία κατέληξαν Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος ότι η απειλή εναντίον ενός είναι απειλή και για τους τρεις, είναι μήνυμα προς την Τουρκία. Αλλού γράφει ότι ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΕΕ, Ερσίν Τατάρ δήλωσε πως εάν εκλεγεί θα εργαστεί για την καλυτέρευση της οικονομίας. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι αναζητείται ο Πακιστανός που διέπραξε το φόνο του Χασάν Ισίκ Οζγκιοτσμέν στο Τρίκωμο.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση) με τίτλο «Το ποτήρι ξεχείλισε» γράφει ότι οι συντεχνίες θεώρησαν ότι η τελευταία αύξηση στο υγραέριο ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και θεωρούν ότι η «κυβέρνηση» έχει μείνει πλέον χωρίς λύσεις. Αλλού γράφει ότι το PR (δημόσιες σχέσεις) της «κυβέρνησης» ανέλαβε ο ίδιος ο «πρωθυπουργός», Τουφάν Ερχιουρμάν ο οποίος ανακοίνωσε πως, μετά την διαπίστωση ότι κανείς δεν διαβάζει μακροσκελής ανακοινώσεις, θα προβαίνει ο ίδιος σε σύντομες δηλώσεις μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι διαπιστώθηκε μυκητοειδής ασθένεια σε εισαγόμενες πατάτες.

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Υπάρχει ανάγκη χρημάτων από την Τουρκία» αναφέρεται σε δηλώσεις πρώην «υπουργών δημοσιονομικών» στην εφημερίδα που ζητούν από τον νυν «υπουργό δημοσιονομικών», Σερντάρ Ντεντκτάς να ζητήσει βοήθεια από την Άγκυρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Αλλού γράφει ότι δύο ακαδημαϊκοί, οι Αχμέτ Σοζέν και Σεβκί Κιράλπ, εξήγησαν στην εφημερίδα τις διαφορές της χαλαρής ομοσπονδίας από την συνομοσπονδία. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στον τ/κ φούρναρη, Αχμέτ Τσαβούσογλου στην Πύλα, που διατυπώνει παράπονο ότι η ε/κ – όπως δήλωσε – αστυνομία έκανε έφοδο στο κατάστημά του, κατάσχεσε πράγματα μεγάλης αξίας και τον ξυλοκόπησαν.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Σε 8 μήνες αρχίσαμε 40 εφαρμογές στην οικονομία» αναφέρεται σε δηλώσεις του «πρωθυπουργού» Ερχιουρμάν για την κατάσταση στην οικονομία, τις αυξήσεις σε υγραέριο, καύσιμα και ηλεκτρικό και τις προοπτικές για το 2019. Στο άλλο θέμα της εφημερίδας γίνεται αναφορά στους λόγους που οδήγησαν στην μεγάλη αύξηση στο υγραέριο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα