Στα μαχαίρια ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ με αναφορές στον Μπαντέρας και ταινίες τρόμου

Δεν λέει να κοπάσει η πολιτική σύγκρουση ανάμεσα σε Κυβέρνηση – ΔΗΣΥ από τη μια και ΑΚΕΛ από την άλλη, με φόντο το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και τις πολιτογραφήσεις.

Το νέο επεισόδιο της κόντρας έχει ως πρωταγωνιστές ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ, με αναφορές στην Μέριλ Στριπ, τον Αντόνιο Μπαντέρας και σε ταινίες τρόμου.

Συγκεκριμένα, ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, σε δηλώσεις του ύστερα από συνάντηση

που είχε με τον Δήμαρχο Αμμοχώστου, Σίμο Ιωάννου,, και αντιπροσωπεία του Δήμου Αμμοχώστου, εξέφρασε λύπη για τον τρόπο, όπως είπε, με τον οποίον ο ίδιος ο Πρόεδρος, αλλά γενικότερα η κυβέρνηση αντιδρά σε αυτό το θέμα.

«Ένα θέμα το οποίο έχει εκθέσει διεθνώς την Κυπριακή Δημοκρατία. Ένα θέμα το οποίο έχει γυριστεί σε φιλμ με όχι τυχαίους ηθοποιούς - Μέριλ Στριπ, Αντόνιο Μπαντέρας και άλλους σημαντικούς ηθοποιούς - οι οποίοι δυσφημίζουν την χώρα μας και αντί η κυβέρνηση να νιώσει την ανάγκη να χύσει άπλετο το φως της διαφάνειας και να ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα, εξακολουθεί να κρύβεται και να αφορίζει όποιους της υποβάλουν ερωτήματα», σημείωσε.

«Θα ρωτήσω λοιπόν», πρόσθεσε, «ξανά και την κυβέρνηση και τον ίδιο τον Πρόεδρο και τον ίδιο τον κ. Προδρόμου - ο οποίος σήμερα πρέπει να πω ακύρωσε τον εαυτό του. Είπε ότι δεν έχουν διατάξει οποιαδήποτε έρευνα για το θέμα των πολιτογραφήσεων, ενώ ο ίδιος την περασμένη εβδομάδα με την ολοκλήρωση των εργασιών του Υπουργικού Συμβουλίου εξήγγειλε τη διεξαγωγή έρευνας με την οποία είχαμε διαφωνήσει με τον τρόπο που θα γινόταν. Σήμερα διέψευσε τον εαυτό του».

«Ρωτώ λοιπόν τον κ. Αναστασιάδη και πρέπει να απαντήσουν. Πρέπει να καταλάβουν ότι η σιωπή δεν θα αφήσει το θέμα να ξεπεραστεί κι όλα καλά όλα ωραία, συνεχίζεται η ζωή μας. Επαναλαμβάνω ότι η χώρα μας δυσφημίζεται διεθνώς κι αυτό οφείλεται σε ενέργειες στις οποίες συμμετέχει ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης. Ρωτώ λοιπόν τον κ. Αναστασιάδη να απαντήσει ξεκάθαρα. Έχει χρησιμοποιηθεί το αεροπλάνο του Σαουδάραβα, τον οποίον είχαν πολιτογραφήσει το 2016, για μετακινήσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας; Με ποιους όρους και με ποιες προϋποθέσεις έχει χρησιμοποιηθεί; Πού έχει επενδύσει αυτός ο Σαουδάραβας; Θα ήταν χρήσιμο να μας πουν. Πού έχει επενδύσει και του έχει δοθεί το κυπριακό διαβατήριο;», είπε.

Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι ένας τυχαίος άνθρωπος, ο οποίος όπως πολλοί άλλοι ασχολείται με αυτό το θέμα που ονομάζεται πολιτογραφήσεις. «Είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, διέπεται το αξίωμα του από κώδικες δεοντολογίας και ηθικής. Ο ίδιος είχε εξαγγείλει κώδικα συμπεριφοράς όταν αναλάμβανε την προεδρία της Δημοκρατίας. Πόσον όλα αυτά τα οποία κάνει είναι εναρμονισμένα με τον κώδικα δεοντολογίας και ηθικής που πρέπει να διέπει τον οποιονδήποτε έχει ένα δημόσιο αξίωμα; Αναμένουμε λοιπόν απαντήσεις από τον κ. Αναστασιάδη και επαναλαμβάνω ότι η σιωπή σημαίνει ενοχή, δεν σημαίνει τίποτα άλλο», πρόσθεσε.

«Ταινία τρόμου»

Η απάντηση προς το ΑΚΕΛ ήρθε από τον ΔΗΣΥ μέσω ανακοίνωσης Τύπου κάνοντας λόγο για ταινία τρόμου. Συγκεκριμένα, αναφέρει τα εξής: Η ηγεσία του ΑΚΕΛ ξεχνά. Η κοινωνία όμως όχι.

Η προσπάθεια των τελευταίων χρόνων είναι ακριβώς να θωρακίσουμε τη χώρα μας από αδιαφανείς διαδικασίες και να θεσπίσουμε κανονισμούς που να προστατεύουν τη Κύπρο από το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο Γενικός Γραμματέας και η ηγεσία του ΑΚΕΛ, που έχουν βάλει στόχο ζωής τις προεδρικές εκλογές σε 40 μήνες, ξεκινούν από το πρωί και τελειώνουν το βράδυ προσπαθώντας να κτίσουν το δικό τους αφήγημα. Σε αυτό το αφήγημα λοιπόν θέλουν να πείσουν, πρώτα τους εαυτούς τους και μετά την κυπριακή κοινωνία, πως είτε η Κυπριακή Δημοκρατία ιδρύθηκε το 2013 είτε πως πριν από το 2013 ζούσαμε στον παράδεισο, χωρίς οικονομικά προβλήματα, χωρίς ανεργία και χωρίς ύφεση που μας κατέταξαν στην κατηγορία «σκουπίδια».

Ο κύριος Άντρος Κυπριανού αναφέρθηκε σήμερα σε τηλεοπτική ταινία. Οι πολίτες της Κύπρου, δυστυχώς, έζησαν την ταινία του τρόμου στο πετσί τους. Όσο και αν δεν θέλουμε να παρελθοντολογούμε, η ηγεσία του ΑΚΕΛ καταντά τόσο προκλητική που δεν μπορούμε να μη θυμίσουμε πόσο καμένη ήταν η γη όταν τελείωσε η εφιαλτική λαίλαπα της διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ.

Όσο και αν προσπαθούν στο ΑΚΕΛ να πολιτικοποιήσουν το Επενδυτικό Πρόγραμμα θα πρέπει και εδώ να καταγράψουμε, για άλλη μια φορά τα γεγονότα. Πως το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν αναγκαιότητα στις συνθήκες του 2013 και πως τότε συμφώνησαν όλα τα πολιτικά κόμματα. Και πως από τότε οι πέντε αναθεωρήσεις του συγκεκριμένου προγράμματος που έγιναν τα τελευταία χρόνια, με την πιο πρόσφατη και την πιο αυστηρή τον Φλεβάρη του 2019, έγιναν ακριβώς για να θωρακίσουμε τον τόπο μας, αφού εντοπίστηκαν κενά κατά την εφαρμογή του.

Και επειδή έχει συστρατευθεί όλος ο μηχανισμός του ΑΚΕΛ προς εξυπηρέτηση των σκοπών τους , και γίνεται θόρυβος και από την Χαραυγή για το πώς διασφαλίσαμε στην χώρα μας την προστασία από το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, θα επαναλάβουμε και σήμερα την απόφαση που πήραμε για κλείσιμο όλων των εταιριών - κελύφη. Μια απόφαση που τότε κατακρίθηκε από το κόμμα της αριστεράς, ενώ ξέρουν πολύ καλά πως το σύστημα των «εταιριών - κελύφη» μεσουρανούσε κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης του ΑΚΕΛ.

Γεγονός είναι πως η προσπάθεια των τελευταίων χρόνων είναι ακριβώς να θωρακίσουμε τη χώρα μας από αδιαφανείς διαδικασίες και να θεσπίσουμε κανονισμούς που να προστατεύουν τη Κύπρο από το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Και γεγονός είναι επίσης τόσο οι θετικές εκθέσεις της moneyval όσο και οι θετικές αναφορές άλλων διεθνών θεσμών που παρακολουθούν τις αποφάσεις και τα μέτρα που λαμβάνονται.

Keywords
Τυχαία Θέματα