Στα «μαχαίρια» Αστυνομία και Τμήμα Φυλακών για τα επεισόδια (ΒΙΝΤΕΟ)

Ρήγμα στις σχέσεις Κεντρικών φυλακών και της Αστυνομίας προκαλούν επεισόδια που ξέσπασαν μεταξύ αστυνομικών και κρατουμένων, κατά τη διάρκεια ελέγχου στο σωφρονιστικό ίδρυμα, την Τετάρτη.

Για επίθεση εναντίον μελών του κάνει λόγο ο Σύνδεσμος Αστυνομικών, με την Διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών να διαψεύδει και να δίνει μια εντελώς διαφορετική εκδοχή του περιστατικού.

Έκθεση γεγονότων ζήτησε ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ύστερα από επικοινωνία με την Υπουργό Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την "cyprus times", 13 μέλη της δύναμης, κατέχοντας ένταλμα πέρασαν το κατώφλι των Κεντρικών Φυλακών

με σκοπό να διενεργήσουν ελέγχους στα κελιά κρατουμένων. Τότε, οι κρατούμενοι επιτέθηκαν με σκουπόξυλα στους Αστυνομικούς, τα οποία είχαν μετατρέψει σε αιχμηρά αντικείμενα.

Τα γεγονότα, διαψεύδει το Τμήμα των Κεντρικών Φυλακών

«Οι κρατούμενοι διαμαρτυρήθηκαν για την αναστάτωση που προκλήθηκε, αφού θα υποβαλλόταν σε έρευνα ολόκληρη η πτέρυγα και όχι συγκεκριμένοι κρατούμενοι και σε καμία περίπτωση δεν επιτέθηκαν με αιχμηρά αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών.

Η αντίδραση των κρατουμένων καταλάγιασε με την παρέμβαση των τεσσάρων λειτουργών των Φυλακών που βρίσκονταν στην πτέρυγα".


Ο Αρχηγός Αστυνομίας ενημέρωσε την Υπουργό Δικαιοσύνης για το περιστατικό

«Ο Αρχηγός Αστυνομίας, ζήτησε συνάντηση με την Υπουργό, στην παρουσία της Διεύθυνσης του Τμήματος Φυλακών, ώστε να τεθούν τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στις Φυλακές, στην πραγματική τους διάσταση και να εξευρεθεί τρόπος επίλυσης επιμέρους ζητημάτων που προκύπτουν στην μεταξύ τους συνεργασία».

Πυρά κατά της Αστυνομίας εξαπολύει, ο Σύνδεσμος Προστασίας των Δικαιωμάτων των Φυλακισμένων και Αποφυλακισθέντων

«Οι Αστυνομικοί, φορώντας κουκούλες και ρόπαλα επιχείρησαν να εισέλθουν για διεξαγωγή ερευνών σε όλα τα κελιά των υποδίκων κρατουμένων.  Μάλιστα, όσοι Αστυνομικοί φορούσαν κουκούλες αρνούνταν να δώσουν τα στοιχεία τους στην διεύθυνση των Κεντρικών Φυλακών, εμμένοντας στην ανωνυμία τους, και έτσι ορθώς τέθηκε σοβαρός φραγμός στην στρατιωτική αυτή εισβολή».


Άμεση ήταν η απάντηση του Συνδέσμου Αστυνομίας

«Είναι ιδιαίτερα χαρακτηριστικό το γεγονός ότι μέλος μας που συμμετείχε στην υπό αναφορά επιχείρηση είπε ότι τα όσα διαδραματίστηκαν από μέρους των Φυλακών συνιστούν βραβείο για Όσκαρ σκηνοθεσίας.

Δεν μπορεί να οργανώνονται εγκληματικές ενέργειες εντός των φυλακών και να σφυρίζουμε αδιάφορα».

Ο Σύνδεσμος Αστυνομίας καλεί τον Αρχηγό Αστυνομίας και την Υπουργό Δικαιοσύνης να παρέμβουν άμεσα, με στόχο την πλήρη διερεύνηση των γεγονότων.

Διαβάστε επίσης: Σύνδεσμος Αστυνομίας: Βραβείο όσκαρ σκηνοθεσίας-Μας περίμεναν με ξύλα

Keywords
Τυχαία Θέματα