Δημοσιεύθηκε το ντοκιμαντέρ του Al Jazeera – Η σύνδεση με Κύπρο

Το Al Jazeera δημοσίευσε το βράδυ της Δευτέρας ένα βίντεο που αφορά το αγγλικό ποδόσφαιρο συνδέοντας το με το ξέπλυμα εσόδων, αλλά και με το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα.

Διαβάστε ακόμη: Al Jazeera: Δημοσιεύθηκαν τρία ηχητικά ντοκουμέντα

Το νέο ντοκιμαντέρ έχει ως τίτλο «The Men Who Sell Football» και περιγράφει τον τρόπο που χρηματοδοτείται αγγλικό ποδόσφαιρο.

Οι υπό κάλυψη

δημοσιογράφοι ενεργούν με τον ίδιο τρόπο που ενήργησαν και στην υπόθεση της Κύπρου. Παρουσιάζονται ως εκπρόσωποι ενός Κινέζου εγκληματία  και προσπαθούν να «εξαγοράσουν» την ποδοσφαιρική ομάδα της Derby County.

Οι δημοσιογράφοι θα συναντηθούν με έναν χρηματοοικονομικό σύμβουλο, τον Christopher Samuelson, ο οποίος θεωρείται το ιδανικό πρόσωπο για τέτοιου είδους συμφωνίες.

Συνδετικός κρίκος της υπόθεσης με το αγγλικό ποδόσφαιρο και το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα παρουσιάζεται ο Keith Hunter, πρώην ντετέκτιβ της Scotland Yard, ο οποίος μιλά για τις επαφές που έχει στην Κύπρο με στόχο να βοηθήσουν τον Κινέζο επενδυτή να αποκτήσει διαβατήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Νωρίτερα ο Γενικός Εισαγγελέας σε δηλώσεις του ανέφερε «Οποιαδήποτε μαρτυρία υπάρξει μέσω ενός νέου βίντεο του ειδησεογραφικού πρακτορείου Al Jazeera και αφορά την Κύπρο θα τύχει της σωστής αξιολόγησης από τη Νομική Υπηρεσία και την Αστυνομία».

Δείτε εδώ το βίντεο 
 

Keywords
Τυχαία Θέματα