Στα κατεχόμενα οικογένεια Τούρκου που σκοτώθηκε στο Αφρίν

Η απόφαση του ΕΔΑΔ στην υπόθεση Ιωάννου και η αντίδραση του Κουντρέτ Οζερσάι, οι δηλώσεις Ακιντζί για το κοινωνικό δείπνο και το φυσικό αέριο, οι διεργασίες για τις «τοπικές εκλογές» τον Ιούνιο και οι επιπτώσεις από την πτώση της συναλλαγματικής αξίας της τουρκικής λίρας, είναι τα κύρια θέματα του τ/κ Τύπου σήμερα.


Η «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Χτύπημα από το ΕΔΑΔ στην ΤΜΚ («επιτροπή ακίνητης περιουσίας»)», αναφέρεται στην απόφαση του ΕΔΑΔ

στην υπόθεση Ιωάννου και γράφει ότι το δικαστήριο έκρινε ότι δεν έχει «ισχύ» σε αυτή την υπόθεση η εν λόγω «επιτροπή» ενώ ο Κουντρέτ Οζερσάι σχολίασε ότι δεν είναι σε όλες τις υποθέσεις, αλλά στη συγκεκριμένη που ισχύει αυτό. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι αντιρρησίες συνείδησης δηλώνουν ότι πλέον ήρθε η ώρα να αποσυρθούν οι υποθέσεις εναντίον τους στα «δικαστήρια». Αλλού γράφει ότι ο Ακιντζί θεώρησε χθες θετική την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου εναντίον των Ε/κ για την επίθεσή τους σε αυτοκίνητα Τ/κ τον Νοέμβριο του 2015.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Δεν θα είμαστε σε πρωτοβουλίες χωρίς αποτέλεσμα», αναφέρεται στις δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη χθες μετά τη σύσκεψη στο «προεδρικό» με τους πολιτικούς αρχηγούς της «συγκυβέρνησης» και πως το ενδεχόμενο κοινωνικής συνάντησης με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα το αξιολογήσει τις επόμενες ημέρες. Αλλού γράφει ότι η «αστυνομία» άρχισε να χρησιμοποιεί ταμπλέτες (tablets) για τη λήψη πληροφοριών που αφορούν οδηγούς οχημάτων και πληρωμή των αντίστοιχων φόρων. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το «υπουργείο τουρισμού» ανέλαβε τη φιλοξενία της οικογένειας του Τούρκου ταγματάρχη Μιτχάτ Ντούντζια που σκοτώθηκε στο Αφρίν και επρόκειτο να κάνουν τις διακοπές τους στα κατεχόμενα.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Ο πόνος της συμμαχίας», γράφει ότι συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις των 4 κομμάτων της «συγκυβέρνησης» για συνεργασία στις επικείμενες «δημοτικές εκλογές», πράγμα που δεν είναι εύκολο, σημειώνοντας ότι στόχος είναι στις 4 μεγάλες πόλεις, Λευκωσία, Κερύνεια, Αμμόχωστο και Μόρφου, να κατέλθουν με κοινό ψηφοδέλτιο. Αλλού γράφει ότι από τους 13 που είχαν συλληφθεί στην Κερύνεια για παράνομο ηλεκτρονικό στοίχημα, οι 8 ήταν φοιτητές. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι ο Μουσταφά Ακιντζί δήλωσε πως ο πιο λογικός τρόπος μεταφοράς του φυσικού αερίου είναι μέσω Τουρκίας.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Φορολογικό χάος», γράφει ότι ενώ πολλοί «δήμοι» έστειλαν τον φόρο ακίνητης περιουσίας για το 2018, το «υπουργικό συμβούλιο» αύξησε το ποσό και κανένας πολίτης δεν ξέρει τι να κάνει. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφία από τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων του εργοστασίου πορτοκαλιών Cypruvex, που εδώ και 20 χρόνια δεν χρησιμοποιείται, τα λύματα του οποίου καταλήγουν σε διπλανό ρυάκι, μολύνοντας το περιβάλλον. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το ανώτατο κομματικό όργανο του ΚΕΕ υπέδειξε τον πρόεδρο της τ/κ ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Χασάν Σέρτογλου ως υποψήφιο για τον «δήμο» Λευκωσίας.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Καίει το συνάλλαγμα», φιλοξενεί δηλώσεις απλών ανθρώπων και εμπόρων για την πτώση της ΤΛ και σημειώνει ότι, λόγω της αύξησης του δολαρίου, το πετρέλαιο τα τελευταία 2 χρόνια έχει αυξηθεί κατά 22,7% στην τ/κ πλευρά. Αλλού γράφει ότι ο Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσε στην εφημερίδα πως θα προχωρήσουν σε πρακτικές ρυθμίσεις όσον αφορά το θέμα της επιβολής φόρου στη βοήθεια προς τους εγκλωβισμένους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι 13 συνολικά άτομα συνελήφθησαν προχθές, σε δύο διαφορετικές επιχειρήσεις της «αστυνομίας» για το ηλεκτρονικό στοίχημα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα