Στα κατεχόμενα ο πρώτος ηλιακός σταθμός από Turcell

Η κορυφαία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Turkcell της Τουρκίας, η οποία ξεκίνησε ενεργειακές επενδύσεις με τη θυγατρική της Enerjicell το 2016, εγκατέστησε τον πρώτο ηλιακό σταθμό του ομίλου στο ψευδοκράτος.

O ηλιακός σταθμός Turkcell στα κατεχόμενα, με εγκατεστημένη ισχύ ύψους 900 κιλοβάτ (kWp), ολοκληρώθηκε σε μόλις τεσσερισήμισι μήνες σε μια επένδυση ύψους 6 εκατομμυρίων

TL, δήλωσε χθες η Turkcell.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sabah, στην τελετή έναρξης συμμετείχαν πολλοί αξιωματούχοι, μεταξύ των οποίων ο Πρέσβης της Τουρκίας στην κατεχόμενη Λευκωσία Ali Murat Başçer, ο Πρόεδρος της Turkcell Ahmet Akça, το Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Turkcell Atilla Koç, ο Γενικός Διευθυντής της Turckell Murat Erkan, ο Γενικός Διευθυντής της Turkcell στα κατεχόμενα της Harun Maden, ο «Υφυπουργός» Δημοσίων Έργων και Μεταφορών κ. Kemal Bağzıbağlı και ο «Δήμαρχος» της σκλαβωμένης Βατυλής Mehmet Adahan και πολλοί άλλοι αξιωματούχοι.

Το έργο αποτελεί τον πρώτο και μοναδικό σταθμό ηλιακής ενέργειας της Turkcell που λειτουργεί στο τρίτο μεγαλύτερο νησί της Μεσογείου.

Ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός επιδίωκε, σύμφωνα με τη Sabah, επίσης, να ελαφρύνει την επιβάρυνση της ζήτησης στο δίκτυο της «Κυπριακής Αρχής Ηλεκτρισμού» (KIB-TEK) και να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας της ενέργειας στην περιοχή.

Στην ομιλία του στην τελετή έναρξης, ο Πρόεδρος της Turkcell δήλωσε: "Ως Turkcell, αποκαλούμε τον εαυτό μας πρώτο ψηφιακό φορέα στον κόσμο. Προσφέρουμε ψηφιακές υπηρεσίες Turkcell που χρησιμοποιούνται σήμερα στο ψευδοκράτος, σε πολλές χώρες του κόσμου, όπως το Νεπάλ, την Καραϊβική, την Αλβανία και την Ουκρανία, μοιραστήκαμε αυτό το επίτευγμα για πρώτη φορά μαζί σας στη ‘’Βόρεια Κύπρο’’».

Keywords
Τυχαία Θέματα