Έτσι "κλειδώνει" η 1η υπόθεση καθ'ομολογία κατά συρροή δολοφόνου

Στην τελική ευθεία για καταχώρηση της πολύκροτης υπόθεσης του καθ΄ομολογία κατά συρροή δολοφόνου οδεύουν, όπως όλα δείχνουν, οι ανακριτικές Αρχές.

Έχοντας συμπληρώσει έναν και πλέον μήνα ερευνών, οι Αρχές φαίνεται πως συλλέγουν με μεγάλη προσοχή τα κομμάτια που θα συνθέσουν το παζλ της πρωτοφανούς υπόθεσης για τα κυπριακά και όχι μόνο χρονικά. Από το κάδρο μπορεί να ελλείπουν δυο καθοριστικά στοιχεία, που δεν είναι άλλα από τις σορούς της Μαρικάρ Βαλντεζ και της Σιέρας, ωστόσο δεν μπορούν να σταθούν «εμπόδιο» για καταχώρηση

της υπόθεσης στο Δικαστήριο.

Όπως έχει ήδη ειπωθεί σε παλαιότερο ρεπορτάζ του SigmaLive, οι Αρχές έχουν στα χέρια τους το ισχυρότερο χαρτί που δένει τον 35χρονο ύποπτο με τη διάπραξη 7 δολοφονιών και αυτό δεν είναι άλλο από την ιδιόχειρη κατάθεση 10 σελίδων.

Στο χειρόγραφο αυτό, ο ίλαρχος εξιστορεί τη διάπραξη 7 δολοφονιών, ανάμεσα σε αυτές και 2 παιδιών. Σημαντικό στοιχείο που προστέθηκε τα τελευταία 24ωρα και «ανοίγει» τον δρόμο για καταχώρηση είναι και η διαβεβαίωση διά στόματος Αρχηγού Αστυνομίας ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ότι δεν ελλείπει καμιά γυναίκα από τις 30 με τις οποίες συνομιλούσε ο Ορέστης διαδικτυακά.

Εντωμεταξύ νέα στοιχεία έρχονται στο φως τόσο με τον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας στην Κόκκινη Λίμνη αλλά και με την σορό της 6χρονης Σιέρα στην Λίμνη Μεμή στον Ξυλιάτο.

Τα στοιχεία που χαράσσουν την τελική ευθεία

- Κατά την τελευταία εμφάνιση του υπόπτου ενώπιον Δικαστηρίου για σκοπούς ανανέωσης του διατάγματος προσωποκράτησης, δεν παρουσιάστηκε κάτι νεότερο ως προς τη δράση του 35χρονου.

- Το 10σελιδο χειρόγραφο του 35χρονου που ομολογεί τη διάπραξη 7 φόνων. Στις 25 Απριλίου, ο ίδιος ζήτησε από τους ανακριτές να γράψει την κατάθεσή του, στην οποία ομολογούσε την απόλυτη φρίκη.

- Ο κύκλος των καταθέσεων που λαμβάνουν οι Αρχές ολοένα και στενεύει. Κατά την τελευταία διαδικασία ανανέωσης του διατάγματος προσωποκράτησης του 35χρονου, ο Υπεύθυνος της Ανακριτικής ομάδας του ΤΑΕ Λευκωσίας ανέφερε ότι αναμένεται να ληφθούν άλλες 150 καταθέσεις.

- Έχουν ληφθεί μέχρι σήμερα 350 συνολικά καταθέσεις, ενώ εκτελέστηκαν 9 εντάλματα έρευνας.

- Παραλήφθηκαν και απεστάλησαν για επιστημονικές εξετάσεις 352 τεκμήρια.

- Έχουν εντοπιστεί οι σοροί των Μαίρης Ρόουζ, Αριάν Παλάνες Λοζάνο, Έλενας Ναταλίας Μπουνέα και Λίβιας Μπουνέα, Κάτχα Ανού.

Όπως όλα δείχνουν, η ανακριτική ομάδα, μετά και από σχετική διαβούλευση με τη Νομική Υπηρεσία, αναμένεται να αποφανθεί τα επόμενα 24ωρα για το κατά πόσο θα οδηγήσει τον 35χρονο εκ νέου ενώπιον Δικαστηρίου ή αν θα προχωρήσει με καταχώρηση της υπόθεσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα