Στα δικαστήρια πατέρας με κόρη- Για χρόνια δεν την αναγνώριζε

Μάχη έδινε από εφηβική ηλικία 28χρονη Κύπρια προκειμένου να αναγνωριστεί ως τέκνο του βιολογικού της πατέρα.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», πριν από τέσσερα χρόνια πέτυχε την έκδοση απόφασης από το Οικογενειακό Δικαστήριο, με την οποία αναγνωριζόταν ως τέκνο συγκεκριμένου προσώπου, το οποίο, στα τέλη της δεκαετίας του 1980, διατηρούσε ερωτικό δεσμό με τη μητέρα της.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η πρωτόδικη απόφαση δεν ικανοποίησε τον πατέρα, ο οποίος άσκησε έφεση και πρόσφατα εκδόθηκε η απόφαση.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος», όπως διαπίστωσε το Εφετείο, «το πρωτόδικο

Δικαστήριο πριν καταλήξει στο προσβαλλόμενο συμπέρασμα, κατέληξε σε εύρημα ότι η ενώπιόν του μαρτυρία παρουσίαζε μιαν αλληλουχία τεσσάρων γεγονότων: Την αποκάλυψη της κύησης ως αποτέλεσμα των συνευρέσεων των δύο εραστών στο διαμέρισμα, την εισήγηση του εφεσείοντος για έκτρωση, την απόρριψη της εισήγησης από τη μητέρα και τη διακοπή της σχέσης που συσχετίζονταν με αιτιώδη και χρονική συνάφεια. Με αυτά ως ευρήματα επί γεγονότων και σε συσχετισμό με την άρνηση του εφεσείοντος να υποβληθεί σε εξετάσεις DNA, κάθε άλλο συμπέρασμα, όχι μόνο δεν θα ήταν εύλογο, αλλά θα ήταν και παράλογο».

Να αναφερθεί ότι ο πατέρας αρνείτο να υποβληθεί σε εξέταση γενετικού υλικού, προβάλλοντας ως δικαιολογία ότι ο αδελφός της μητέρας της θυγατέρας του, «ήταν άξιος να λαδώσει δημόσιο λειτουργό για να του δημιουργήσει πρόβλημα».

Το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει ότι τελικά το Εφετείο επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση, δικαιώνοντας την 28χρονη.

Keywords
Τυχαία Θέματα