Στα χέρια του Προέδρου η πρόταση των Γονέων

Μπορεί η σχολική χρονιά να έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες, ωστόσο το πεδίο είναι θολό και αβέβαιο, αφού η κρίση στην παιδεία καλά κρατεί.

Μόλις δύο μήνες έχουν απομείνει πριν τις εξετάσεις τετράμηνων για τις οποίες γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί είχαν εκφράσει την αντίθεση τους.

Οι προτάσεις, βροχή, ωστόσο καμία μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει δεκτή και από τις δύο πλευρές.

Στο τραπέζι τέθηκε σήμερα και νέα πρόταση αυτή των προέδρων των Οργανωμένων Γονέων Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης, σε

συνεργασία με την Παγκύπρια Σχολική Εφορία.

Η πρόταση, που στόχο έχει την άρση του αδιεξόδου στη Παιδεία, είναι ήδη στα χέρια του Πρόεδρου της Δημοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, η πρόταση φαίνεται να αντιμετωπίζεται θετικά από τον Πρόεδρο, του οποίου και την έγκριση αναμένει η Συνομοσπονδία, ούτως ώστε να αποστείλει τη πρόταση, πιθανόν σήμερα το βράδυ, στις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις.

Μεταξύ άλλων, στη πρόταση, συμπεριλαμβάνεται η απαλλαγή ώρας του Υπευθύνου Τμήματος της Α Λυκείου, αλλά και εισηγήσεις τις οποίες κατέθεσε και η ΣΕΚ, όπως η ΜΕΠΕΙ και ο σεβασμός στον θεσμικό διάλογο.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ότι ο πρόεδρος της βουλής Δημήτρης Συλλούρης ανταποκρίθηκε στην επιστολή που του έστειλαν οι εκπαιδευτικοί και είχε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί τους εκφράζοντας το ενδιαφέρον του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εκπαιδευτικές οργανώσεις βρίσκονται σε αναμονή για το εάν θα πραγματοποιηθεί τελικά ή όχι η προγραμματισμένη για αύριο συνεδρία τους, καθώς αναμένουν την ολοκλήρωση των πρωτοβουλιών.

Όπως ανέφερε στο SigmaLive ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, αύριο θα αποφασισθεί κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση, ενώ είπε πως πολιτικά πρόσωπα επικοινώνησαν με τις οργανώσεις και επέδειξαν ενδιαφέρον για να αναλάβουν πρωτοβουλίες σχετικά με την άρση του αδιεξόδου.

Keywords
Τυχαία Θέματα