Σπέσιαλ 3άρα επί της Λέστερ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε πλάκα στην έδρα της Λέστερ, την κέρδισε με 0-3 και μείωσε στο ελάχιστο τη διαφορά της από την πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Βυθίζονται ολοένα και περισσότερο οι περσινοί πρωταθλητές...

Δεν θα έπρεπε να είναι έτσι- σε καμία των περιπτώσεων: οι πρωταθλητές Αγγλίας υποδέχονταν τη (διαχρονικά ισχυρή στο Νησί) Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το παιχνίδι θα έπρεπε να είναι ντέρμπι, με όλη τη σημασία της λέξης. Θα έπρεπε, όμως.

Γιατί την τρέχουσα σεζόν η Λέστερ όχι απλά δε θυμίζει σε τίποτα πρωταθλήτρια ομάδα, αλλά έχει μετατραπεί-

οικειοθελώς, θαρρείς- σε αγωνιστικό σάκο του μποξ.

Αυτό επιβεβαιώθηκε για νιοστή φορά σήμερα στο “King Power Stadium”: οι «Αλεπούδες» δεν κατάφεραν όχι 100 να κάνουνε, αλλά ούτε 1, με αποτέλεσμα η αρμάδα του Ζοσέ Μουρίνιο να κάνει κάτι σαν αγωνιστική πασαρέλα.

Στο 42΄ ο Μαχιταριάν μ' εξαιρετική ατομική ενέργεια και κούρσα που θύμισε... μαραθώνιο βγήκε απέναντι από τον Σμάιχελ και δε δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1.

Ούτε δύο λεπτά αργότερα, είχε φτάσει η ώρα για να γράψει ιστορία ο Ζλάταν: ο Βαλένσια του γύρισε ωραία την μπάλα, ο Σουηδός την έστειλε εύκολα στα δίχτυα και έγινε, σε ηλικία 35 ετών και 125 ημερών, ο γηραιότερος παίχτης που φτάνει τα 15 γκολ σε μια σεζόν στην Premier League.

Το κερασάκι στην ήδη υπάρχουσα τούρτα έβαλε ο Μάτα στο 49΄, όταν πήρε την έξοχη ασίστ του Μχιταριάν και «έγραψε» το τελικό 0-3, σφραγίζοντας και τυπικά τη νίκη των φιλοξενούμενων από τη μία (πρώτη τους μετά από 3 σερί ισοπαλίες) και την παράταση της ξηρασίας για τους γηπεδούχους, οι οποίοι μετά από 5 αγώνες στο 2017 στο πρωτάθλημα δεν έχουν «ανοίξει λογαριασμό».

Κάπως έτσι, η Λέστερ συνεχίζει να περπατά πάνω σε κινούμενη άμμο, καθώς απέχει, πλέον, μόλις 1 βαθμό από τη διακεκαυμένη ζώνη.

Στον αντίποδα, η Μάντσεστερ έφτασε για 11η φορά στην ιστορία της τα 15 σερί ματς χωρίς ήττα στην Premier League, όμως είναι η πρώτη από τότε που έφυγε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον από την ομάδα.

Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» πήγαν στους 45 βαθμούς, παραμένουν 6οι, όμως είναι μόλις 5 βαθμούς από τη δεύτερη θέση.

Απ' ό,τι φαίνεται, οι καλύτερες μέρες τους μάλλον δεν έχουν παρέλθει οριστικά...

Keywords
Τυχαία Θέματα