Αναστάτωση στις τάξεις των αναπήρων για επιδόματα

Άκυρη έκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο, απόφαση του Υπουργείου Εργασίας για τερματισμό παροχής δημοσίου βοηθήματος 30χρονου παραπληγικού.

Αναστάτωση προκαλούν οι ενέργειες του Υπουργείου Εργασίας να μειώσουν ή να τερματίσουν επιδόματα που δίνονται για τις τεράστιες ανάγκες τους.

Πρόσφατη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου έκρινε ως άκυρη την ενέργεια του αρμόδιου Υπουργείου να τερματίσει την παροχή δημοσίου βοηθήματος 30χρονου παραπληγικού, το 2014, επειδή βρήκε δουλειά και το εισόδημα του κρίθηκε

ως ψηλότερο από τις ανάγκες του.

Εγκρίνοντας την έφεση που υπέβαλε ο 30χρονος, το Ανώτατο τόνισε ότι δεν εντόπισε οτιδήποτε που να δείχνει ότι διερευνήθηκαν οι ειδικές ανάγκες του αιτητή, οι οποίες δεν καλύπτονται, όπως αναφέρει, από άλλους κρατικούς πόρους, όπως είναι τα έξοδα για εργοθεραπεία που φτάνουν μέχρι και τα 600 ευρώ.

Ο εφεσείοντας, πάσχει από αριστερή ημιπληγία και είχε αναγνωρισθεί ως ανάπηρο άτομο από τον Δεκέμβριο του 1990.

Ο πρόεδρος της Κυπριακής Συνομοσπονδίας Οργανώσεων Αναπήρων, Χριστάκης Νικολαίδης, κατήγγειλε μάλιστα ότι έχει αποκοπεί το ΕΕΕ από άτομο που διαμένει στην ίδια αυλή με συγγενικό του πρόσωπο, ενώ η νομοθεσία μιλά για άτομα με αναπηρία που διαμένουν στην ίδια στέγη.

Ο κύριος Νικολαίδης τόνισε πως η Συνομοσπονδία είναι κάθετη ενάντια σε εισοδηματικά κριτήρια όταν πρόκειται για παροχή υποστήριξης φροντίδας για άτομα με αναπηρίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα