Σπανούλης: Ο Βασιλιάς της Euroleague (vid)

Ο Βασίλης Σπανούλης έγραψε ιστορία: Ο αρχηγός του Ολυμπιακού και ένας από τους μεγαλύτερους Έλληνες αθλητές, ανέβηκε στην κορυφή των σκόρερ όλων των εποχών στην Euroleague και άφησε στη 2η θέση τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο! Ο κορυφαίος βραβεύτηκε από τον Θοδωρή Παπαλουκά. 

Όλοι το... έβλεπαν να έρχεται. Από την αρχή της χρονιάς άπαντες μετρούσαν αντίστροφα και περίμεναν πότε θα φτάσει η μεγάλη ημέρα.

Πριν

από τον αγώνα με την Μπαρτσελόνα ο «V-Span» ήθελε 12 πόντους για να ξεπεράσει τον «Λα Μπόμπα», αλλά πέτυχε μόλις δυο. Πριν από το χθεσινό παιχνίδι με τη Φενέρ (87-96), ο τεράστιος αυτός καλαθοσφαιριστής ήθελε 10 πόντους. Όλοι μετρούσαν καλάθι - καλάθι και περίμεναν πότε θα γραφτεί ιστορία μπροστά στα μάτια τους.

Ο «Kill Bill» απέναντι στην ομάδα του άλλοτε μέντορά του, Ζέλικο Ομπράντοβιτς, ξεκίνησε με 4 πόντους στο 10λεπτο και φάνηκε από νωρίς ότι το ματς θα αποκτήσει ιστορικό χαρακτήρα, λόγω του επικείμενου ρεκόρ του. Ήταν πια θέμα χρόνου. Στη συνέχεια, ένα τρίποντο ήρθε στο 31' και ο «Σπαν» έφτασε τους 7 πόντους. Στο 36' με μια διείσδυση σκόραρε, έφτασε τους 9π. και μαζί ισοφάρισε τον Ναβάρο.

Οι 10.000 οπαδοί του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά το όνομά του. Εν τέλει, η σπουδαία επίδοση του νέου Euroleague Legend ήρθε στο 38' με τρίποντο και ο κόσμος του χάρισε την αποθέωση.

Το παιχνίδι σταμάτησε, όλο το γήπεδο σηκώθηκε όρθιο, συμπαίκτες και αντίπαλοι τον πήραν αγκαλιά, ενώ ο τεράστιος Ζέλικο Ομπράντοβιτς χειροκρότησε τον άλλοτε απίθανο παίκτη του.

There it is!

Vassilis Spanoulis...

All Time Top Scorer #GameON pic.twitter.com/6jMt04Q2x9

Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) January 2, 2020 

A MOMENTOUS moment from Spanoulis #GameON pic.twitter.com/RcWuTfUaEJ

Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) January 2, 2020 

The MOMENT!

Spanoulis drains the 3 to become the ALL TIME leading scorer in the EuroLeague #7DAYSMagicMoment pic.twitter.com/QnJd38FNxj

Turkish Airlines EuroLeague (@EuroLeague) January 2, 2020
Keywords
Τυχαία Θέματα