Σπανός: Την ώρα που μας χτυπά την πόρτα ο Τούρκος…εμείς τρωγόμαστε μεταξύ μας

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις μετά τα έκτροπα που σημειώθηκαν στον μνημόσυνο του Γεώργιου Γρίβα Διγενή. Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αγωνιστών ΕΟΚΑ, Γιάννης Σπανός, ο οποίος τόνισε ότι την επόμενη φορά θα πρέπει να προβλεφθούν τέτοιες καταστάσεις.

Αρχικά ανέφερε ότι υπάρχουν αιτίες και αφορμές. Οι εμπλεκόμενοι είναι δύο ομάδες με την ίδια ιδεολογική βάση και συγκρούστηκαν ξανά μεταξύ τους για ποδοσφαιρικά θέματα. «Την ώρα που μας χτυπά την πόρτα ο Τούρκος να του ανοίξουμε για να

μας διαλύσει εμείς τρωγόμαστε μεταξύ μας».

Διαβάστε ακόμη: «Ομάδες αυτοκτονίας με αστυνομικούς για €30-Ελπίζω να ενημέρωσαν τον Αρχηγό…»

Συμπλήρωσε ότι του θυμίζει το Ισμέτ Ινονού ο οποίος ήταν μαζί με τον Μουσταφά Κεμάλ και του έλεγε να περιμένει να κτυπήσει τους Έλληνες όταν τσακωθούν μεταξύ τους.

Επεσήμανε ότι όσα έγιναν στο μνημόσυνο του Στρατηγού Γρίβα ήταν επιπόλαιες ενέργειες. «Έπρεπε να αποφευχθούν. Η ατμόσφαιρα ήταν φορτισμένη από τα προεκλογικά».

Υπογράμμισε ότι κάποιοι καραδοκούσαν και επιζήτησαν αφορμές για να εκδηλώσουν τάσεις της μάζας σε ποδοσφαιρικές επιλογές. «Ήξεραν ότι στο μνημόσυνο θα υπήρχαν ενδεχομένως ευκαιρίες και εντάσεις. Δεν τις έλαβαν υπόψιν».

Διευκρίνισε ότι ο ίδιος είχε προειδοποιήσει. «Μίλησα με υπεύθυνους και Αρχηγούς της Αστυνομίας. Τους είπα ότι προβλέπονται εντάσεις». Πρόσθεσε ότι πήραν μέτρα αλλά όχι ολοκληρωμένα. «Κάλεσαν 80 αστυνομικούς ενώ οι αντίπαλοι ήταν ελάχιστοι».

Ο κ. Σπανός ανέφερε ότι «την επόμενη φορά θα πρέπει να συνέλθουμε, να προβλέπουμε τα γεγονότα και ταυτόχρονα να λάβουμε μέτρα για να αποφευχθούν τέτοιες εντάσεις».     

Διαβάστε επίσης: ΦΩΤΟ: Αυτούς ψάχνει η Αστυνομία για τα επεισόδια στο μνημόσυνο του Γρίβα

Keywords
Τυχαία Θέματα