Προειδοποιεί για "μαύρες τρύπες" ο Χάρης-Διχάζουν τα ακίνητα

Δημοσιονομικό καμπανάκι χτυπά ο υπουργός Οικονομικών και προειδοποιεί για μαύρες τρύπες, εάν πρυτανεύσουν "ακραίες προσεγγίσεις" κατά την ψήφιση του φορολογικού πακέτου για τα ακίνητα.

Σε παρέμβαση του στο κρατικό ραδιόφωνο, ο Χάρης Γεωργιάδης, κάλεσε τη Βουλή να διατηρήσει τα φορολογικά έσοδα στο επίπεδο των εισπρακτικών στόχων, λαμβάνοντας υπόψη και τα δημόσια οικονομικά.

Χαρακτηρίζοντας λογική και δίκαιη την κυβερνητική πρόταση για μείωση του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας, ο υπουργός είπε ότι η πρόταση

του ΑΚΕΛ για κλιμακωτή συνεισφορά στερείται μελέτης και σοβαρότητας.

"Ένας πλεονασμός περαιτέρω μείωσης της φορολογίας με τρόπο μάλιστα απρογραμμάτιστο και χωρίς καν κοστολόγηση, δεν είναι σοβαρή προσέγγιση", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών στυλίτευσε και τη στάση των υπολοίπων κομμάτων της αντιπολίτευσης, επισημαίνοντας ότι οι εξαιρέσεις και απαλλαγές από τη φορολογία που εισηγούνται στερούνται κοστολόγησης. "Τί μένει να φορολογήσουμε, εάν με μια μονοκονδυλιά αφαιρούμε το 50% ή 60% των φορολογουμένων" είπε χαρακτηριστικά και διερωτήθηκε σε τι διαφέρει αυτό με την πλήρη κατάργηση της φορολογίας, που προτείνει ο ΔΗΣΥ.

Ο κ. Γεωργιάδης, επισήμανε ότι μέχρι πρόσφατα η φορολόγηση των ακινήτων συμπεριλαμβανομένων των φόρων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, υπερέβαιναν τα €120 εκ. Αντίθετα, πρόσθεσε, η κυβερνητική πρόταση προβλέπει τώρα μείωση τους στα €40 με €45 εκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα