Σοβαρές καταγγελίες για κακομεταχείριση ηλικιωμένων

Σοβαρότατες καταγγελίες φέρνει στο φως της δημοσιότητας το Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας, που αφορούν κακομεταχείριση, παρενόχληση, αλλά και παραμέληση ηλικιωμένων ατόμων.

''Έχουμε αρκετές αναφορές ότι υπήρχαν ηλικιωμένοι τους οποίους δεν άλλαζαν τα λερωμένα εσώρουχα για ώρες ολόκληρες, η υπήρχαν που κοιμόντουσαν σε λερωμένα σεντόνια μαζί με μυρμήγκια, ακόμη είχαν και δαγκωματιές από μυρμήγκια.Παλαιότερα είχαμε αναφορά ότι έλουζαν με το λάστιχο έξω στο μπαλκόνι ηλικιωμένο για να τον καθαρίσουν'' ανέφερε ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου

της Τρίτης Ηλικίας, Δήμος Αντωνίου.

Τον κώδωνα του κινδύνου για προστασία των ατόμων αυτών κρούει το παρατηρητήριο, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα εντοπίζεται τόσο σε οίκους ευγηρίας, όσο και και σε περιπτώσεις κατ' οίκον φροντίδας από άτομα, που δεν είναι σωστά καταρτισμένα.

''Τα περιστατικά αυτά θα πρέπει να διερευνηθούν άμεσα από τους αρμόδιους φορείς του κράτους γιατί κάθε χρόνο γινόμαστε μάρτυρες μίας αυξανόμενης τάσης αυτών των περιστατικών, και δεν βλέπουμε ουσιαστικά να οδηγούνται κάποια άτομα στα δικαστήρια'' επεσήμανε ο Δήμος Αντωνίου.

Απαράδεκτες και καταδικαστέες χαρακτηρίζει τις πράξεις αυτές, ο Πρόεδρος του παρατηρητηρίου Δήμος Αντωνίου καλώντας τους υπευθύνους να λογοδοτήσουν.

‘’Τροχοδρομείται μία υπηρεσία καταγγελίας στο παρατηρητήριο έτσι ώστε να δεχόμαστε παράπονα, ο κόσμος θα μπορεί να επικοινωνεί μαζί μας στο 25310617 και υπάρχει πλήρης εχεμύθεια’’ ανέφερε ο κ. Αντωνίου.

Το Σίγμα επικοινώνησε με το Γραφείο Ευημερίας το οποίο ανέφερε ότι όλες οι υποθέσεις διερευνώνται από το αρμόδιο τμήμα. Καλέι επίσης τους πολίτες να αποτείνεται στο γραφείο αλλά και στην αστυνομία για παρόμοια περιστατικά.

Εάν παραστεί ανάγκη, επισήμανε το Γραφείο Ευημερίας θα αφαιρεθούν και άδειες από οίκους ευγηρίας. Ήδη όπως πληροφορούμαστε έχει αφαιρεθεί η άδεια από δύο στέγες στην Λευκωσία, το τελευταίο διάστημα.

Keywords
Τυχαία Θέματα