Σουτζούογλου: H οικονομία του ψευδοκράτους πρέπει να καταστεί βιώσιμη

Ο «πρωθυπουργός» των κατεχομένων Φαΐζ Σουτζούογλου σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στις επαφές που θα έχει αυτή τη βδομάδα στην Τουρκία λέγοντας ότι έχοντας στην κατοχή τους συγκεκριμένα στοιχεία, θα εξηγήσει κατά τις επαφές του εκεί, την οικονομική κατάσταση που επικρατεί στα κατεχόμενα.

Διαβάστε ακόμη: Έρχουρμαν: Κατηγορεί Τατάρ για σπατάλη χρημάτων εν μέσω οικονομικής κρίσης

Όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κόμματος Εθνικής Ενότητας (UBP), o κ. Σουτζούογλου προέβη σε αυτές τις δηλώσεις στα πλαίσια συμμετοχής

του σε τηλεοπτικό πρόγραμμα στα κατεχόμενα.

Αναφορικά με το θέμα του κατώτατου μισθού, ο Σουτζούογλου ανάφερε ότι βιάζονται στο θέμα αυτό, αφού πρέπει να γίνει ο καθορισμός του κατώτατου μισθού το συντομότερο.

«Θεωρώ ότι κατά κάποιο τρόπο θα γίνει αποδεκτό το ποσό του κατώτατου μισθού», είπε.

Ανάφερε ακόμα ότι είναι πολύ πιο αισιόδοξοι σε σχέση με πριν από 15 μέρες όσον αφορά στην οικονομική κατάσταση στα κατεχόμενα και αναφέρθηκε στην ανάγκη όπως η «οικονομία της τδβκ να καταστεί μια βιώσιμη οικονομία που να μπορεί να σταθεί από μόνη της στα πόδια της».

Είπε επίσης ότι, «το σύστημα δεν μπορεί να συνεχίσει ως έχει», και εξέφρασε την ανάγκη να «φέρουν στη χώρα ζεστό χρήμα». «Αν ο λαός μας επιθυμεί μια κυβέρνηση σταθερότητας, τότε πρέπει να δώσει περισσότερη στήριξη στο UBP. Με λίγη ακόμη προσπάθεια το UBP θα αναλάβει μόνο του την εξουσία», σημείωσε.

Αναφερόμενος στη πορεία της πανδημίας, ο κ. Σουτζούογλου εξέφρασε την άποψη ότι σε περίπτωση που δεν εμφανιστεί μια νέα μετάλλαξη του ιού, τότε ίσως με την παρούσα μετάλλαξη της Όμικρον να οδηγηθούν στην κανονικότητα.

Υπενθυμίζοντας ότι εκτός από το «νοσοκομείο» της κατεχόμενης Λευκωσίας που έχει στη διάθεση του 650 κλίνες έχουν επιταχυνθεί και οι προσπάθειες τους για την ανέγερση νέων νοσοκομείων, ο κ. Σουτζούογλου είπε ότι μετά τις «εκλογές» θα ανοίξουν προσφορές για το «νοσοκομείο» της κατεχόμενης Κερύνειας και θα γίνουν ενέργειες και για τις κατεχόμενες περιοχές της Μόρφου και της Λεύκας, όπως ανέφερε.

Αναφέροντας τέλος ότι, στόχος τους αυτή τη στιγμή δεν είναι οι εκλογές αλλά να επέλθει «οικονομική σταθερότητα στη χώρα», ο κ. Σουτζούογλου είπε ότι «Δεν γίνεται να ζητούμε κάθε μήνα 150 εκ. ΤΛ επιπλέον. Πρέπει η οικονομία της τδβκ να μπορεί να σταθεί από μόνη της στα πόδια της και αυτός θα είναι ο αγώνας μας», είπε αναφερόμενος στο ψευδοκράτος, σημειώνοντας ότι θα προχωρήσουν επίσης και σε βήματα για τη διευκόλυνση των διελεύσεων στο σημείο διέλευσης του Αγίου Δομετίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα