Σωρηδόν αναρρωτικές γι΄αξιωματικό– Ήθελε ν΄αποφύγει μετάθεση

Με τη σέσουλα έπαιρνε τις αναρρωτικές άδειες αξιωματικός της ΕΦ, προκειμένου ν' αποφύγει μετάθεση.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει έκθεση του ΓΕ για το ΥΠΑΜ, σχετική καταγγελία που διερευνήθηκε, ανέφερε ότι ο αξιωματικός λάμβανε εκτεταμένη αναρρωτική άδεια από τις 13.8.2015 μέχρι και τις 6.11.2015.

Στρατιωτικός έκανε καλλωπισμό σε Ρωσία:Μασάζ κι άλλα,100χιλ

Συγκεκριμένα, στον αξιωματικό χορηγήθηκε Φύλλο Πορείας στις 16.9.2015 για να αναλάβει καθήκοντα σε άλλη Μονάδα, λόγω όμως του γεγονότος ότι απουσίαζε ήδη με αναρρωτική

άδεια, η μετάθεσή του δεν υλοποιήθηκε. Σημειώνεται ότι, κατά τη διάρκεια της αναρρωτικής άδειας, είχε αιτηθεί να παρουσιαστεί στον Αρχηγό ΓΕΕΦ.

Αλαλούμ με μετακινήσεις ΣΥΟΠ και άδειες εντοπίζει ο ΓΕ

Όπως ανέφερε η Διεύθυνση Προσωπικού (ΓΕΕΦ/ΔΙΠΡΟ) στην Ελεγκτική Υπηρεσία, το θέμα της συνάντησης ήταν η μη μετάθεσή του στη συγκεκριμένη Μονάδα για λόγους υγείας, πράγμα το οποίο και έγινε, με προφορικές οδηγίες του Αρχηγού. Ωστόσο, δεν εκδόθηκε οποιαδήποτε διαταγή που να αναιρεί τη μετάθεσή του.

Το ΓΕΕΦ/ΔΙΠΡΟ, με επιστολή του ημερ. 22.1.2016, ενημέρωσε τον εν λόγω Αξιωματικό για την ακύρωση της πρώτης του μετάθεσης (ημερ. 16.9.2015) και για την εκ νέου μετάθεσή του σε άλλη Μονάδα, με άμεση ισχύ.

Ο αξιωματικός απουσίασε με άδεια ασθενείας αμέσως μετά την επιστολή μετάθεσης, πριν να παραλάβει το Φύλλο Πορείας για υλοποίησή της, από τις 29.1.2016 μέχρι και την ημερομηνία διερεύνησης της καταγγελίας (Ιούνιος 2016).

Το θέμα θα τεθεί ενώπιον του αρμόδιου Ιατροσυμβουλίου, για να αποφανθεί με βάση τα πιστοποιητικά ασθενείας και τις ιατρικές εκθέσεις που προσκόμισε ο αξιωματικός, κατά ποσό αυτές είναι δικαιολογημένες ή όχι.

Keywords
Τυχαία Θέματα