Σολέα: Η καμένη γη, γεννιέται από τις στάχτες της

Χαραγμένες για πάντα μένουν οι μνήμες σε όσους έζησαν από κοντά τον πολυήμερο πύρινο εφιάλτη της Σολέας. Οι αδηφάγες γλώσσες της φωτιάς άφησαν στο πέρασμά τους καμένη γη, στα 18 περίπου τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Τέσσερις περίπου μήνες μετά και η καμένη γη της Σολέας ετοιμάζεται να αναγεννηθεί από τις στάχτες της ελέω και της περιόδου της αναδάσωσης.

Η Ομάδα Πρωτοβουλίας Αναδάσωσης της Σολέας λοιπόν, σε συντονισμό και συνεργασία με την Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους αλλά και το Τμήμα Δασών, ξεκινά στις 23 Οκτωβρίου

την αναδάσωση της Κοιλάδας της Σολέας.

Η αναδάσωση θα γίνεται καθημερινά. Μέχρι στιγμής, η συμμετοχή του κόσμου στην προσπάθεια της Ομάδας Πρωτοβουλίας είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντική.

Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι της Ομάδας Πρωτοβουλίας, η ενέργεια τους γίνεται σε συντονισμό με το Τμήμα Δασών, για καλύτερο συντονισμό των εθελοντών. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι για σκοπούς σωστής οργάνωσης, οι ενδιαφερόμενοι θα ήταν καλό να δημιουργήσουν ομάδες των 5 με 8 ατόμων, τους οποίους θα πρέπει να γνωρίζει το άτομο που θα ηγείται της ομάδας.

Δηλώσεις συμμετοχής, γίνονται στην Αναπτυξιακή Εταιρεία Τροόδους και στο τηλέφωνο 22952043.

Keywords
Τυχαία Θέματα