Σωκράτους: Κλίμα ομόφωνης απόρριψης για πρόταση ΠτΔ στην ΟΕΛΜΚΕΚ

Συνέρχονται το πρωί, σε ξεχωριστές συνεδρίες, τα Κεντρικά Διοικητικά Συμβούλια των εκπαιδευτικών οργανώσεων για να αξιολογήσουν την εναλλακτική πρόταση, που τους επιδόθηκε στη χθεσινή κοινή συνάντηση τους με τον Προέδρο της Δημοκρατίας, παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Κώστα Χαμπιαούρη, με στόχο την άρση του αδιεξόδου και την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβριο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συνεδριάσεις των ΟΛΤΕΚ και ΟΕΛΜΕΚ.

Η ΠΟΕΔ άλλαξε την ώρα της συνεδρίασης, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 13.00. Αρχικά

ανακοινώθηκε στις 8.30.

Μετά το τέλος των χωριστών συνεδριάσεων θα ακολουθήσει κοινή συνεδρία των τριών εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Σήμερα θα ξεκαθαρίσει το θέμα, καθώς ο χρόνος πιέζει, και η απόφαση θα είναι κοινή δήλωσε ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού.

Για κλίμα ομόφωνης απόρριψης εντός της ΟΕΛΜΕΚ έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Οργάνωσης, Γιάννος Σωκράτους.

Απαισιόδοξος εμφανίζεται και ο Πρόεδρος της ΟΛΤΕΚ, Παναγιώτης Λυσσάνδου. Tα μηνύματα, που έχουμε λάβει, είπε, είναι αρνητικά.

Σύμφωνα με την πρόταση της Κυβέρνησης, όσον αφορά τον βιολογικό παράγοντα, αναφέρεται ότι η μείωση της απαλλαγής από διδακτικό χρόνο, από δύο σε μια διδακτική περίοδο, θα αντισταθμιστεί με προσαύξηση σε κάθε επηρεαζόμενο.

Αναφορικά με τον παράγοντα αρχαιότητας, σημειώνεται ότι όσον αφορά τους Β. Διευθυντές περιορίζεται η μείωση της απαλλαγής από τον διδακτικό χρόνο ως εξής: Από τις 12 διδακτικές περιόδους να πάνε στις 13 διδακτικές περιόδους, από τις 10 διδακτικές περιόδους να πάνε στις 12 διδακτικές περιόδου και από τις 8 διδακτικές περιόδους να πάνε στις 9 διδακτικές περιόδους.

Οσον αφορά τον υπεύθυνο τμήματος, στην πρόταση αναφέρεται ότι η μείωση της απαλλαγής από διδακτικό χρόνο, από δύο σε μια διδακτική περίοδο, θα αντισταθμιστεί από «μοριοδότηση» της μιας περιόδου, των αντίστοιχων εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο του σχεδίου αξιολόγησης που θα συζητηθεί στη συνέχεια. Θα εξασφαλισθεί τρόπος ούτως ώστε να μεταφερθούν κάποιες των αρμοδιοτήτων του υπεύθυνου τμήματος στην εκάστοτε Γραμματεία του σχολείου.

Όσον αφορά τους νεοεισερχόμενους, αναστέλλεται προσωρινά το μέτρο κατάργησης της απαλλαγής για τον βιολογικό παράγοντα για τους νεοεισερχόμενους και θα ακολουθήσει διάλογος επί του θέματος.

Στην πρόταση αναφέρεται, επίσης, ότι έναντι του χρόνου που μέχρι τώρα παραχωρείται στους αξιωματούχους των εκπαιδευτικών οργανώσεων (ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ, ΠΟΕΔ) θα παραχωρηθεί χρόνος ίσος με δύο εκπαιδευτικούς πλήρους απασχόλησης σε κάθε οργάνωση, και συμπληρωματικά θα δοθεί κρατική χορηγία ύψους €100.000 στην ΟΛΤΕΚ, €175.000 στην ΟΕΛΜΕΚ και €175.000 στην ΠΟΕΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα