Σοϊλού: «Το Αιγαίο μάρτυρας ζωής και θανάτου – Η ΕΕ στρουθοκαμηλίζει»

Σε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Τούρκος Υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, στοχεύει και πάλι την Ελλάδα και την ΕΕ για το μεταναστευτικό/προσφυγικό.

«Το Αιγαίο έγινε μάρτυρας ενός ακόμη ζητήματος

ζωής και θανάτου. Οι υπεύθυνοι είναι ανεύθυνοι.

Η Ευρώπη, που έχει βάλει στο ράφι τη συνείδησή της, συνεχίζει να παρακολουθεί…

Κάθε μέρα που η Ευρωπαϊκή Ένωση και η @Frontex θάβουν τα κεφάλια τους στην άμμο και παρακολουθούν, γίνονται όλο και πιο συνένοχοι σε αυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», έγραψε, ενώ η ανάρτησή του συνοδεύεται από ένα tweet του Τ/ΥΠΕΣ, το οποίο αναφέρει ότι:

«1 παράτυπη μετανάστρια που τραυματίστηκε στα ανοιχτά του Κουσάντασι Αϊδινίου διασώθηκε από την τουρκική ακτοφυλακή μας και πραγματοποιήθηκε μεταγωγή της στο νοσοκομείο».

Ege, bir can pazarına daha şahitlik etti.

Sorumlular sorumsuz.
Vicdanını rafa kaldıran Avrupa, seyretmeye devam ediyor...

Avrupa Birliği ve @Frontex, kafalarını kuma gömüp seyrettiği her gün, bu insanlık suçuna daha fazla ortak oluyorlar... https://t.co/lSevVXiBta

— Süleyman Soylu (@suleymansoylu) February 10, 2022

Στην επίσημη ιστοσελίδα του Τ/ΥΠΕΣ αναφέρεται φερόμενη καταγγελίες μεταναστών κατά Ελλάδας.

«Στις 8 Φεβρουαρίου 2022, 2 παράτυποι μετανάστες από την Υεμένη, που ήρθαν στο σταθμό Χωροφυλακής Ντιπ-μπουρούν στην επαρχία Κουσάντασι (Έφεσος) περιφέρειας Αϊδινίου, ζήτησαν βοήθεια αναφέροντας ότι υπήρχε μία παράτυπη μετανάστρια που τραυματίστηκε στο πόδι στην παραλία.

Κατόπιν τούτου, η τραυματισμένη μετανάστρια διασώθηκε από σκάφος της Τ/ακτοφυλακής και παραδόθηκε στο προσωπικό του ιατρικού ασθενοφόρου στο Κουσάντασι.

Στη συνέντευξη με τους παράτυπους μετανάστες υπηκόους Υεμένης, αναφέρθηκε ότι ‘υπήρχε ομάδα 20 ατόμων σε λαστιχένια βάρκα, είδαν το σκάφος της Ελληνικής Ακτοφυλακής μπροστά στη Σάμο, πανικοβλήθηκαν και χτύπησαν στα βράχια, εκείνη τη στιγμή 1 μετανάστρια τραυματίστηκε στο πόδι, 17 παράτυποι μετανάστες πιάστηκαν από τις ελληνικές δυνάμεις, οι άλλοι 3 διέφυγαν και πήγαν στη Σάμο και έφτασαν στο νοσοκομείο. Αν και ένας από τους μετανάστες είχε μια βαθιά πληγή στο πόδι, δεν του παρασχέθηκε φροντίδα. Αφού τους έδεσαν τα μάτια και τα χέρια, χτυπήθηκαν από τους αστυνομικούς, τους πήραν τα τιμαλφή. Αφού τους ανέβασαν σε μια λαστιχένια βάρκα σε ένα σημείο κοντά στα τουρκικά χωρικά ύδατα τους πέταξαν στη θάλασσα χωρίς σωσίβιο, κατάφεραν να κολυμπήσουν στην παραλία, όταν είδαν την τουρκική σημαία, πήγαν στο σταθμό Χωροφυλακής και ζήτησαν βοήθεια».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σοϊλού, Το Αιγαίο,soilou, to aigaio