ΣΚΤ: Η Citigroup η εκλεκτή ως Global Coordinator

Τη Citigroup έχει επιλέξει η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα για να ενεργήσει ως Global Coordinator στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εντός του 2018, στη βάση του Στρατηγικού Πλάνου Ατζέντα2022.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Τράπεζας, η Citigroup είναι ηγετικός τραπεζικός όμιλος παγκόσμιας εμβέλειας, με σημαντική και διαχρονική παρουσία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Η εξέλιξη

αυτή αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για να γίνει ο Συνεργατισμός μια σύγχρονη ευρωπαϊκή Τράπεζα, η οποία θα προωθεί τα συμφέροντα των πελατών, του τόπου και των μετόχων της, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα εποπτεύεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου. Η Κυπριακή Δηµοκρατία κατέχει το 77,34% των µετοχών της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, το Ταµείο Ανακεφαλαιοποίησης το 21,88% και η Συνεργατική Κεντρική Εταιρεία Συµµετοχών το 0,78%.

Στις 31 Μαρτίου του 2017, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας βρισκόταν στο 15,51%, τα ίδια κεφάλαια ανέρχονταν στα €1,2 δισ. και το σύνολο ενεργητικού στα €13,9 δισ.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα