Στη δημοσιότητα τα ονόματα των συλληφθέντων στο Λονδίνο

Ο 21χρονος Γιάγια Φαρούκ έχει κατονομαστεί από τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης ως ο δεύτερος συλληφθείς από την αστυνομία στο πλαίσιο των ερευνών για την τρομοκρατική επίθεση στον συρμό του μετρό στο Parsons Green του Λονδίνου την Παρασκευή.

Η εφημερίδα Sun έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης του Φαρούκ λίγο

πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έξω από κατάστημα φαστ-φουντ στο Χάουνσλο του δυτικού Λονδίνου.

Το κατάστημα αυτό, όπως και μία οικία στο κοντινό Στάνγουελ, μόλις λίγα μέτρα από την περίμετρο του αεροδρομίου Χίθροου, αποτελούν και σήμερα το επίκεντρο των ερευνών των Αρχών. Η οικία πιστεύεται ότι είχε ενοικιαστεί εδώ και λίγους μήνες από τον συλληφθέντα.

Συνεχίζεται παράλληλα η έρευνα σε οικία στο Σάνμπερι-ον-Τεμς στο νοτιοδυτικό Λονδίνο. Το σπίτι ανήκει σε ζευγάρι ηλικιωμένων Βρετανών, που πιστεύεται ότι είχαν μεγαλώσει ως ανάδοχοι γονείς τόσο τον Φαρούκ όσο και τον πρώτο συλληφθέντα, έναν 18χρονο.

Το ζεύγος Πενέλοπι και Ρόναλντ Τζόουνς έχει τιμηθεί από τη βασίλισσα Ελισάβετ για το γεγονός ότι έχουν μεγαλώσει και φροντίσει δεκάδες ανήλικους πρόσφυγες ως ανάδοχοι γονείς.

Ο Φαρούκ πιστεύεται ότι ήρθε στη Βρετανία ως πρόσφυγας από την Αλ Χαράρ της Συρίας κοντά στη Δαμασκό, αφού πρώτα είχε περάσει με βάρκα από την Αίγυπτο στην Ιταλία. Ο 18χρονος πιστεύεται ότι είναι ιρακινής καταγωγής.

Εν τω μεταξύ, ο τηλεοπτικός σταθμός ITV εξασφάλισε εικόνες από κάμερα κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης, που φαίνονται να δείχνουν έναν νεαρό να περπατά στην περιοχή που ερευνάται από την αστυνομία, κρατώντας τσάντα της αλυσίδας σουπερμάρκετ όμοια με αυτή μέσα στην οποία είχε τοποθετηθεί ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός που ανεφλέγη στον συρμό του μετρό.

Μετά από τις δύο συλλήψεις, το επίπεδο του συναγερμού ασφαλείας στη Βρετανία επανήλθε την Κυριακή από την ύψιστη βαθμίδα του «κρίσιμου» στη δεύτερη υψηλότερη βαθμίδα του «σοβαρού».

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα