Δεν πέφτει μαύρο στα ελληνικά κανάλια (;)

Μάχες των μαχών αναμένεται να δοθούν στη Βουλή των Ελλήνων σήμερα το μεσημέρι, με φόντο την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας.

Η σχετική απόφαση που φαίνεται να διαφοροποιεί το σκηνικό για τις τηλεοπτικές άδειες, έκανε κατ’ αρχήν αποδεκτές τις προσφυγές που κατέθεσαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί ζητώντας να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος για την αδειοδότηση των καναλιών.

Μετά και απ’ αυτήν την εξέλιξη το μεσημέρι, και συγκεκριμένα στις 14.00, θα συνεδριάσει προγραμματισμένα η Διάσκεψη των Προέδρων. Η εν λόγω Διάσκεψη είναι το κοινοβουλευτικό όργανο στο οποίο μετέχουν το προεδρείο της Βουλής, οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι των κομμάτων και οι πρόεδροι των επιτροπών.

Στη συνεδρία αυτή, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης θα παρουσιάσει την πρότασή του για τη νέα σύνθεση του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου. Την ίδια ώρα έξω από την Βουλή αναμένεται να βρεθούν οι υπαλλήλοι των σταθμών, οι οποίοι με απόφασή τους κατέρχονται σε τετράωρη στάση εργασίας, από τις 12.00 μέχρι τις 16.00.

Παρέμβαση αναμένεται να κάνει ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες των ελλαδικών μέσων, φέρεται να εξετάζει την άμεση επανακατάθεση της τροπολογίας Παππά, που προβλέπει το κλείσιμο των τηλεοπτικών σταθμών που δεν πήραν άδεια μέσα σε πέντε ημέρες από την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης.

Η παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα ενδέχεται να γίνει στη συζήτηση του νομοσχεδίου για την Κοινωνική Οικονομία.

Δεν πέφτει μαύρο εάν κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος από ΣτΕ

Σύμφωνα με τον Νίκο Παππά, Υπουργό Επικρατείας, εάν και εφόσον το ΣτΕ κρίνει τελικώς ως αντισυνταγματικό τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, τότε τα κανάλια επιστρέφουν στο πρότερο καθεστώς τους, σύμφωνα με δήλωση του Ν. Παππά στην τηλεόραση της ΕΡΤ.

Keywords
Τυχαία Θέματα