Σκληρή αντιπαράθεση Αβέρωφ–Άντρου – Αναφορές στα παιδιά Χριστόφια

Νέα σύγκρουση ΔΗΣΥ -ΑΚΕΛ πρωί - πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο.

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τη χθεσινή σύγκρουση μεγατόνων στη Βουλή για το Συνεργατισμό και τη διακυβέρνηση του τόπου.

Λίγη ώρα αργότερα, ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ μετά από επίσκεψη στο ολυμπιακό μέγαρο επανήλθε δριμύτερος.

«Αν

ο λαός θέλει πισωγύρισμα μπορεί ψηφίζοντας ΑΚΕΛ να ξαναζωντανέψει τις μέρες διακυβέρνησης Χριστόφια», δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ.

«Έξω από τη Βουλή κάποιοι με τηλεβόες φώναζαν συνθήματα ενάντια στον Αβέρωφ Νεοφύτου την ώρα που έμπαινε στο κτίριο, ανάμεσα τους και η κόρη και ο γιος του Δημήτρη Χριστόφια», πρόσθεσε.

Άμεση ήταν η απάντηση του ΑΚΕΛ αυτή τη φορά δια στόματος εκπροσώπου Τύπου.

«Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ βρίσκονται σε πολιτική μοναξιά. Απεγνωσμένα προσπαθούν να αποσείσουν τις βαρύτατες ευθύνες που το Πόρισμα και η κοινωνία τούς αποδίδουν για την κατάρρευση του Συνεργατισμού», ανέφερε.

Με το Αβέρωφ Νεοφύτου να δηλώνει: «Το ΑΚΕΛ και η ηγεσία του νόμισαν ότι έπιασαν λαβράκι και ότι θα χρησιμοποιήσουν τον Συνεργατισμό με ένα πάθος, ώστε να επανέλθουν για να φέρουν τον τόπο σε πολιτικές που τον οδήγησαν στη χρεοκοπία. Θέλουν να κουβεντιάζουμε κάθε μέρα τον Συνεργατισμό, να τον κουβεντιάζουμε, για να ξαναθυμηθεί ο Κύπριος πολίτης ποιο ήταν το βαθύ κράτος και ποιοι ήταν πίσω από τον Συνεργατισμό».

Και τον Στέφανο Στεφάνου να τονίζει: «Τελικά ξεπούλησαν το Συνεργατισμό και τον έδωσαν πεσκέσι σε μια ιδιωτική τράπεζα. Στο μεσοδιάστημα των πέντε χρόνων οι κυβερνώντες μάς έλεγαν ότι όλα πάνε καλά, ότι επιτυγχάνονται οι στόχοι, ότι ο Συνεργατισμός είναι υγιής και ανοίγει μια νέα σελίδα».

Και το πρόεδρο του ΔΗΣΥ να σημειώνει: «Κάποιες μαγκιές σαν και αυτές του ΑΚΕΛ τις έκαναν και οι Βρετανοί με τα ηρωικά BREXIT όπως ήταν τα ηρωικά συνθήματα και θέσεις του ΑΚΕΛ για έξοδο από την ΕΕ και την Ευρωζώνη».

«Επειδή ο Συναγερμός νιώθει πολύ άβολα να συζητείται το Πόρισμα του Συνεργατισμού και η τελική κατάληξη με την κατάρρευσή του, προσπαθεί απεγνωσμένα να μετατοπίσει το θέμα, προκαλώντας ένταση έτσι ώστε να μην βγαίνουν στην επιφάνεια οι βαρύτατες ευθύνες που τους αποδίδει το Πόρισμα», υπογράμμισε ο Στεφάνου.

Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρος Κυπριανού, αντάλλαξαν πρόκληση και αυτοπροσκλήθηκαν σε δημόσια κοινή εμφάνιση, ραδιοφωνική ή τηλεοπτική, για τον συνεργατισμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα