Σκέφτεται την παραίτηση ο πρόεδρος του ΟΑΥ-Έντονες αντιδράσεις για Αγαθαγγέλου

Ακόμα και την παραίτηση σκέφτεται ο πρόεδρος του ΟΑΥ, Θωμάς Αντωνίου, όπως δήλωσε ο ίδιος στο κρατικό ραδιόφωνο, στον απόηχο των έντονων αντιδράσεων για το διορισμό από το Υπουργικό Συμβούλιο, του Προέδρου του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Πέτρου Αγαθαγγέλου, στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

Για σύγκρουση συμφέροντος κάνουν, μεταξύ άλλων, λόγο φορείς της Υγείας, πρώην Υπουργοί Υγείας, οργανωμένοι ασθενείς και κόμματα της αντιπολίτευσης.

Έλεγχο του

ασυμβίβαστου ζήτησε ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών, Δημήτρης Δημητρίου, ο οποίος κάλεσε την Πρόεδρο της Επιτροπής Διερεύνησης Ασυμβιβάστου, Ηλιάνα Νικολάου, να εξετάσει αν ο διορισμός συγκρούεται με τις πρόνοιες της νομοθεσίας.

Διαβάστε επίσης: Απαντά για Αγαθαγγέλου ο ΠτΔ: Δεν θα ανεχθώ αλλοίωση του ΓΕΣΥ

Διαφωνία με το διορισμό Αγαθαγγέλου και θέμα διαπλοκής έθεσε η εκπρόσωπος της Κυβέρνησης στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΥ, νομικός Μελίνα Πύργου, υποβάλλοντας την παραίτηση της. Δεν αποκλείεται το παράδειγμα της κ. Πύργου να ακολουθήσουν και οι εκπρόσωποι άλλων φορέων στο Δ.Σ. του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας.

«Με θλίβει  το γεγονός ότι κάποιοι εμφανίζονται ως υπέρμαχοι του ΓεΣΥ αγνοώντας ότι ήταν η δική μου αποφασιστικότητα και βούληση, που οδήγησε, ύστερα από δεκαετίες, στην ιστορική εισαγωγή του νέου συστήματος Υγείας» αναφέρει σε χθεσινή γραπτή δήλωση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, απαντώντας στα επικριτικά σχόλια.

Διαβάστε επίσης: Την αντίθεσή της στο διορισμό Αγαθαγγέλου εκφράζει η ΣΕΚ

Η «Κοινωνική Συμμαχίας για το ΓεΣΥ», στην οποία συμμετέχουν περίπου 15 οργανώσεις και συντεχνίες, έχει συγκαλέσει για τη Δευτέρα έκτακτη συνέλευση, προκειμένου να καθορίσει τον τρόπο, με τον οποίο θα εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία της, χωρίς να αποκλείονται και δυναμικές κινητοποιήσεις.

Ως ένδειξη αντίδρασης πρόταση όπως η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου να αποχωρήσει από την ΟΕΒ θα υποβάλει στο ΔΣ, ο Πρόεδρος της Δημήτρης Λαμπριανίδης.

Διαβάστε επίσης: ΟΣΑΚ για ΓεΣΥ: Τελικά Πρόεδρε πνίγετε το παιδί σας με τα χέρια σας

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σκέφτεται, ΟΑΥ#45Έντονες, Αγαθαγγέλου,skeftetai, oav#45entones, agathangelou