Σιζόπουλος: Πλασματική η υπεραισιοδοξία στο Κυπριακό

Η ΕΔΕΚ θα στηρίξει τον Πρόεδρο, αρκεί οι προσπάθειές του στις διαπραγματεύσεις να στρέφονται προς μια θετική κατεύθυνση, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κινήματος Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σε δηλώσεις του μετά τη σύσκεψη των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, στο Προεδρικό, ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές με την τουρκική πλευρά στα βασικά θέματα, χαρακτήρισε πλασματική την «υπεραισιοδοξία» και την «προσπάθεια για την καλλιέργεια κλίματος δήθεν λύσης» που επιχειρείται να δημιουργηθεί,

ενώ πρόσθεσε ότι στο περιουσιακό πρέπει να διασφαλιστεί το δικαίωμα του ιδιοκτήτη και όχι του χρήστη.

Παρά τις διαφορές με τον Πρόεδρο, ως ΕΔΕΚ «θα στηρίξουμε τις προσπάθειες του, αρκεί αυτές να στρέφονται προς μια θετική κατεύθυνση, κυρίως προς την εξεύρεση μιας δημοκρατικής λύσης, χωρίς παραβίαση των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών, ανεξάρτητα από θρησκευτική ή εθνοτική προέλευση, στην οποία το ευρωπαϊκό κεκτημένο θα κατοχυρωθεί σε ολόκληρη την επικράτεια προς όλος τους πολίτες, χωρίς ουσιαστικές και μόνιμες παρεκκλίσεις και ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα αποτελεί συνέχεια της λύσης που θα προκύψει, ως πλήρες μέλος της ΕΕ και του ΟΗΕ».

Ανέφερε ότι υπάρχουν σοβαρές διαφωνίες με τις απόψεις του Προέδρου αναφορικά με το περιουσιακό. «Η θέση της ΕΔΕΚ είναι ότι χρειάζεται να διασφαλιστεί το δικαίωμα στον ιδιοκτήτη και όχι στον χρήστη» είπε.

Δεν νομιμοποιείται ο σφετεριστής έποικος, χρήστης ε/κ περιουσιών, να αποκτήσει οποιοδήποτε δικαιώματα, πρόσθεσε.

Ανέφερε ότι ο ιδιοκτήτης θα μπορεί με τη βοήθεια συγκεκριμένης επιτροπής, να ασκήσει τα δικαιώματά του και να καταλήξει για το πώς η περιουσία θα αξιοποιηθεί, είτε με ανταλλαγή, είτε με πώληση, εκμίσθωση ή άλλο τρόπο.

Δεν συναινούμε μέσα από την πολλαπλότητα που επιχειρείται για τη ρύθμιση του Κυπριακού, είτε το δικαίωμα του ιδιοκτήτη να εξαφανιστεί, είτε να διασφαλιστούν εγγυημένες πλειοψηφίες εδάφους και πληθυσμού, κατέληξε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα