ΕΥΡΩΚΟ: Ικανοποίηση για ανάδειξη κεκτημένου στις συνομιλίες

Το ΕΥΡΩΚΟ είναι ικανοποιημένο από το ότι υπάρχει η δήλωση ότι θα γίνει απόλυτα σεβαστή η ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του 2009 και πολύ ικανοποιημένο από το γεγονός ότι η ανάδειξη της αξίας του εργαλείου του ευρωπαϊκού κεκτημένου και της συμμετοχής των ευρωπαϊκών θεσμών στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού είναι πραγματικά ο μόνος τρόπος για να εξευρεθεί λύση, δήλωσε ο Πρόεδρος

του κόμματος Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για το Κυπριακό.

Αν στη συνέχεια δούμε ότι εξουδετερώνονται ανθρώπινα δικαιώματα, το ευρωπαϊκό κεκτημένο και οι ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, γιατί πρέπει να υποχωρήσουμε είτε λόγω διζωνικότητας, είτε λόγω δικοινοτικότητας ή λόγω υπερβολικού ζήλου και καλής θέλησης, τότε θα τοποθετηθούμε την κατάλληλη στιγμή, ανέφερε ο κ. Συυλλούρης. Σημείωσε πως κατά τη σημερινή σύσκεψη έγινε ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών για το Κυπριακό και διατυπώθηκαν κάποιες απορίες.

Ως Ευρωπαϊκό Κόμμα, "παραμένουμε στη θέση ότι η ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου του 2009 θέλουμε να αποτελεί τη βάση της οποιασδήποτε προσέγγισης. Θεωρούμε θετικό ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αναδείχθηκε, μέσα και από αυτή την απόφαση, το ευρωπαϊκό κεκτημένο, η στήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ευρωπαϊκών αρχών, το γεγονός ότι εκπροσωπείται θεσμικά και σε ψηλό επίπεδο πλέον η ΕΕ", επεσήμανε.

Από εκεί και πέρα, πρόσθεσε, τα επιμέρους και τα συγκεκριμένα θα τα σχολιάσουμε την ώρα που πρέπει. "Δεν είναι τώρα η ώρα να κρίνουμε την πορεία των συνομιλιών. Η έμφασή μας είναι στη γενική προσέγγιση. Στην κατάληξη όμως ενός πιθανού σχεδίου λύσης η έμφασή μας είναι στις λεπτομέρειες. Αυτό θέλω να γίνει κατανοητό για να ξεκαθαρίζει και η δική μας προσέγγιση", ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ.

Ερωτηθείς αν είναι ικανοποιημένος με τις μέχρι στιγμής εξελίξεις, ο κ. Συλλούρης είπε πως "αφήνοντας έξω οποιαδήποτε τοποθέτηση πάνω σε επιμέρους ζητήματα που συμφωνήθηκαν ή θα συμφωνηθούν ή συζητούνται, στα οποία δεν τοποθετούμαι, είμαστε ικανοποιημένοι ότι υπάρχει η δήλωση ότι θα γίνει απόλυτα σεβαστή η ομόφωνη απόφαση του Εθνικού Συμβουλίου και πολύ ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι αυτό που λέγαμε από την ίδρυσή μας, η ανάδειξη της αξίας του εργαλείου του ευρωπαϊκού κεκτημένου και της συμμετοχής των ευρωπαϊκών θεσμών είναι πραγματικά ο μόνος τρόπος να εξευρεθεί λύση στο Κυπριακό".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα