Σιζόπουλος: Να ληφθούν μέτρα για το Brexit

Την ανάγκη να υπάρξει σοβαρή μελέτη και να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία από το Brexit, σημείωσε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως το Brexit έχει φέρει στο προσκήνιο τη μεγάλη θεσμική κρίση που σοβεί τα τελευταία χρόνια στην ΕΕ και η οποία είναι κυρίως αποτέλεσμα διαφόρων παραγόντων,

όπως η δημιουργία ενός ισχυρού μπλοκ χωρών υπό την Γερμανία, το οποίο επιχειρεί να επιβάλει σε όλους τους τομείς τις πολιτικές που θέλει.

Επίσης το γεγονός, όπως πρόσθεσε, ότι η ΕΕ διακυβερνάται από διορισμένους αξιωματούχους και όχι πολιτικά εκλεγμένα πρόσωπα, κάτι που δημιουργεί μια γραφειοκρατική γραμμή, την οποία βιώνουν περισσότερο οι λαοί του ευρωπαϊκού νότου.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε πως είναι πολύ νωρίς και δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν θα υπάρχουν ή ποιες θα είναι οι επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία. Όμως, θα ήταν σκόπιμο ήδη η Κυβέρνηση να προχωρήσει και να μελετήσει σοβαρά, σε συνεργασία με τα πολιτικά κόμματα, διάφορες προτάσεις και μέτρα που να ελαχιστοποιήσουν αυτές τις επιπτώσεις, όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι οι Βρετανοί υπήκοοι θα μπορούν να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα όπως και πριν.

“Εκτιμούμε ότι υπάρχουν δυνατότητες μέσα από ένα ορθολογικό προγραμματισμό και συγκεκριμένες θέσεις, να περιορίσουμε ή να ελαχιστοποιήσουμε τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία”, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα