Σιντίκ: Επαφές ΗΕ για θέμα βοήθειας προς εγκλωβισμένους

Τα Ηνωμένα ‘Εθνη στην Κύπρο βρίσκονται σε επαφή με τις «αρχές» στα κατεχόμενα, προκειμένου να διευκρινίσουν το θέμα που αφορά την αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τους εγκλωβισμένους, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου τους Αλίμ Σιντίκ.


Ερωτηθείς σχετικά από το ΚΥΠΕ, με αφορμή τις δηλώσεις του «υπουργού εξωτερικών» στα κατεχόμενα Κουντρέτ Οζερσάι, πως πρόκειται να αρθούν οι «δασμοί» που είχαν επιβληθεί το περασμένο φθινόπωρο από τις

κατοχικές αρχές στην ανθρωπιστική βοήθεια που αποστέλλεται στους εγκλωβισμένους, ο κ. Σιντίκ είπε πως «καλωσορίζουμε τις ενδείξεις που υπήρξαν από τις τ/κ αρχές για αυτό το θέμα και επί του παρόντος το παρακολουθούμε, σε συνεννόηση μαζί τους, για περισσότερες λεπτομέρειες».

«Δεν υπάρχουν οποιεσδήποτε περαιτέρω ενδείξεις. Βρισκόμαστε στη διαδικασία της διευκρίνισης των λεπτομερειών», είπε ο κ. Σιντίκ, ο οποίος, ερωτηθείς αν αναμένεται εντός της εβδομάδας να επαναρχίσει κανονικά η αποστολή βοήθειας στους εγκλωβισμένους από τις ελεύθερες περιοχές, είπε πως δεν έχει να πει κάτι επ' αυτού και πως «σίγουρα είμαστε σε συνεννόηση με τις τ/κ αρχές για το θέμα αυτό».

Υπενθυμίζεται πως ο "υπουργός εξωτερικών" στα κατεχόμενα Κουντρέτ Οζερσάι, είχε δηλώσει, την περασμένη εβδομάδα, πως θα αρθούν οι "δασμοί" που επιβλήθηκαν στην ανθρωπιστική βοήθεια που αποστέλλεται στους Ε/κ και τους Μαρωνίτες που ζουν στα κατεχόμενα. Ανέφερε, επίσης, πως θα τοποθετούνται αυτοκόλλητα στα προϊόντα αυτά, στα οποία θα αναγράφεται σε πέραν της μιας γλώσσας πως δεν είναι προς πώληση, και πως θα διανέμονται και ενημερωτικά φυλλάδια για το θέμα αυτό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα