Zaman:Η πολιτική κατευνασμού δεν έχει αποτέλεσμα σε Τουρκία

Η πολιτική κατευνασμού δεν θα έχει αποτέλεσμα στην Τουρκία, γράφει πρώην επικεφαλής Γραφείου της εφημερίδας Zaman στον σημερινό EUObserve. Αναλυτικά, ο Selcuk Gultasi, πρώην επικεφαλής του Γραφείου Βρυξελλών της εφημερίδας Zaman (η οποία έκλεισε με απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης τον Ιούλιο του 2016), αναφέρεται σε "δεσποτική ολίσθηση" της Τουρκίας, αφότου ξέσπασαν σοβαρές κατηγορίες για διαφθορά το 2013, η οποία μεταφράζεται σε συστηματική "δολοφονία της δημοκρατίας"

με μία σειρά κατασταλτικών μέτρων.

"Παρά τις περί του αντιθέτου δηλώσεις από αξιωματούχους της Ε.Ε., οι ίδιοι γνωρίζουν πολύ καλά ότι ποτέ άλλοτε η Τουρκία δεν απείχε τόσο πολύ από τα κριτήρια της Κοπεγχάγης. Για λόγους που σχετίζονται με την προσφυγική κρίση και άλλα συμφέροντα, η ΕΕ συνεχίζει να κατευνάζει τον Recep Tayyip Erdoğan σιωπηρά, εγκρίνοντας τα δρακόντεια μέτρα που έχουν ληφθεί και τοποθετούν τη χώρα στην ίδια κατηγορία με την Κίνα και τη Ρωσία", γράφει ο Gultasli.

"Η πολιτική κατευνασμού δεν είναι αποτελεσματική απέναντι στην Τουρκία", υποστηρίζει. "Κάθε άλλο, καθώς ενθαρρύνει την Άγκυρα στην επιτάχυνση της αποδόμησης των εναπομεινάντων πυλώνων ενός ήδη αδύναμου δημοκρατικού καθεστώτος". Και παραθέτει σειρά επιθέσεων κατά της δημοκρατικής τάξης και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εντός της εβδομάδας που προηγήθηκε της συνάντησης στη Βάρνα. Τέλος, απευθύνει έκκληση στην ΕΕ "να σταματήσει την πολιτική κατευνασμού απέναντι στον Erdoğan, η οποία απλώς τον διευκολύνει στη διατήρηση μίας δημοκρατικής βιτρίνας ενόσω ξεκοιλιάζει τους θεσμούς της".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα