Σήμερα το καθοριστικό παιχνίδι της Εθνικής Παίδων

Καθοριστικό φινάλε για την Εθνική μας και με την ελπίδα πως ο τελικός απολογισμός θα μας δώσει τη χαρά της πρόκρισης στον Elite round του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-17.

Με αντίπαλο το Μαυροβούνιο οι νεαροί διεθνείς μας φιλοδοξούν να κλείσουν τις υποχρεώσεις τους στον όμιλο που φιλοξενείται στη Λευκορωσία με το αποτέλεσμα που θα μας εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση.

Η Κύπρος ξεκίνησε την προκριματική φάση με βαριά ήττα από τη Ρωσία

με 6-0 όμως το νικηφόρο 3-2 επί της Λευκορωσίας που ακολούθησε, μας έβαλε ξανά σε πορεία πρόκρισης.

Ο κύκλος της προετοιμασίας ενόψει του καθοριστικού αγώνα ολοκληρώθηκε χθες και με το δεδομένο πως θα προκύψουν κάποιες αλλαγές σε σχέση με τον προηγούμενο αγώνα.

Ο Λοϊζος Ππούνας που υποφέρει στους προσαγωγούς τέθηκε εκτός πλάνων, ενώ επιστρέφει ο Θεόδωρος Νέστωρος που εξέτισε την τιμωρία του. Στην αποστολή θα βρίσκεται επίσης και ο Κωνσταντίνος Παπαμιχαήλ.

Ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής τις τελευταίες ημέρες δούλεψε ιδιαίτερα στον τομέα που αφορά την τακτική και μιλώντας προς τους διεθνείς μας, επανέλαβε πως τέτοια παιχνίδια κερδίζονται με το πάθος αλλά και την απαραίτητη αυτοσυγκέντρωση.

«Χρειάζεται συνεχή προσπάθεια και αυτοσυγκέντρωση για να κερδίσουμε το παιχνίδι και να καταφέρουμε να είμαστε εμείς στην επόμενη φάση της διοργάνωσης», επισήμανε χαρακτηριστικά στους νεαρούς διεθνείς μας ο Πάμπος Πίττας.

Η Εθνική μας θα αγωνιστεί με τους Δημητρίου, Νέστωρος, Στ. Ιακώβου, Π. Παντελή, Άδωνη, Μενελάου, Χατζηπασχάλη, Κ. Κωνσταντίνου, Στ. Παντελή, Χαραλάμπους, Λουκά.

Το σημερινό φινάλε στο δεύτερο όμιλο περιλαμβάνει τις αναμετρήσεις Κύπρος – Μαυροβούνιο, Ρωσία – Λευκορωσία και στην επόμενη φάση της διοργάνωσης θα προκριθούν οι δύο πρώτες ομάδες της κατάταξης.

Η Ρωσία ανεξάρτητα από τον απολογισμό της τελευταίας αγωνιστικής, έχει ήδη εξασφαλίσει την πρώτη θέση.

Τον αγώνα θα διαιτητεύσει ο Αλβανός Bardhyl Pashaj με βοηθούς τον συμπατριώτη του Denis Rexha και τον Λευκορώσο Yury Khomchanka.

Παρατηρητής αγώνα και διαιτησίας θα είναι ο Lassin Isaksen (Νησιά Φαρόε).

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Στάδιο Spartak και θα αρχίσει στις 15:00.

Ξανά αντίπαλοι

Κύπρος και Μαυροβούνιο ξαναβρέθηκαν αντιμέτωποι αρχές του περασμένου Μάη στην Αλβανία σε διεθνές τουρνουά που διοργάνωσε η Ομοσπονδία της Αλβανίας με την UEFA.

Ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια έληξε ισόπαλος χωρίς τέρματα και το Μαυροβούνιο νίκησε με 4-3 στη διαδικασία των πέναλτι.

Η Εθνική μας τότε αγωνίστηκε τους Δημητρίου, Ιακώβου, Άδωνι, Λαζαρίδη, Ππούνα, Στ. Παντελή, Κιτρομιλίδη, Χαραλάμπους, Γεωργίου, Νέστωρος, Π. Παντελή.

Keywords
Τυχαία Θέματα