Πραγματοποιείται στις 11/10 η 35η αντικατοχική πορεία Μόρφου

Με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών από το εξωτερικό διοργανώνεται την Κυριακή 11 Οκτωβρίου η 35η αντικατοχική πορεία του Δήμου Μόρφου, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Μόρφου Χαράλαμπος Πίττας, σε δημοσιογραφική διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Λευκωσία.

Ο Δήμαρχος Μόρφου, αναφέρθηκε ακόμα και σε μια σειρά από εκδηλώσεις με το γενικό τίτλο «Μέρες Μνήμης κατεχόμενου διαμερίσματος Μόρφου» στα πλαίσια των οποίων θα πραγματοποιηθεί εικαστική έκθεση

Μορφιτών και αιμοδοσίες.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 5 Οκτωβρίου και 12 Οκτωβρίου και κορυφώνονται με την αντικατοχική πορεία στις 11 Οκτωβρίου, στο ακριτικό οδόφραγμα του Αστρομερίτη.

Στις εκδηλώσεις – όπως είπε- ο κ. Πίττας λαμβάνουν μέρος αντιπροσωπείες ξένων κρατών και κυβερνήσεων με στόχο να σταλούν τα σωστά μηνύματα, ότι δηλαδή οι Μορφίτες και οι πρόσφυγες της Κύπρου δεν συμβιβάζονται με τίποτα λιγότερο από την επιστροφή τους στις πατρογονικές τους εστίες.

Κατά τη διάσκεψη Τύπου, ο κ. Πίττας αναφέρθηκε και σε επαφές του Δημοτικού Συμβουλίου του κατεχόμενου Δήμου στην Βρετανία, Ελλάδα, ΗΠΑ και άλλες χώρες όπου είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν για το Κυπριακό.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα