Σήμερα η τηλεοπτική ομιλία του Νασράλα της Χεζμπολάχ - Στο Ισραήλ ο Μπάιντεν

 Ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν βρίσκεται σε αποστολή στο Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία, ο ηγέτης της συνδεδεμένης με το Ιράν Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα θα μιλήσει σήμερα Τετάρτη ζωντανά στην τηλεόραση.

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός του κόμματός του, Al-Manar, έκανε την ανακοίνωση και είπε ότι η ομιλία θα ξεκινήσει στις 20:30.

«Ο Γενικός Γραμματέας Χασάν Νασράλα θα ασχοληθεί με τα ζητήματα που σχετίζονται με τις πολιτικές εξελίξεις», αναφέρεται

σε δήλωση που εκδόθηκε από το μέσο ενημέρωσης της Χεζμπολάχ.

Τις τελευταίες ημέρες, η ένταση άρχισε να αυξάνεται ξανά μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ, αφού το ένοπλο κίνημα που συνδέεται με το Ιράν έστειλε drones κοντά στη θαλάσσια πλατφόρμα που είχε επιφορτιστεί από το Ισραήλ να προετοιμάσει την εξόρυξη φυσικού αερίου από μια τοποθεσία στα ανοικτά των ακτών του Ισραήλ και του Λιβάνου σε ένα τμήμα της θάλασσας. που αμφισβητείται μεταξύ των δύο χωρών.

Οι ΗΠΑ μεσολαβούν εδώ και καιρό μεταξύ των δύο χωρών για την κατανομή των ενεργειακών πόρων μεταξύ του Λιβάνου και του Ισραήλ στην ανατολική Μεσόγειο.

Η Χεζμπολάχ έχει επανειλημμένα απειλήσει ότι είναι σε θέση να πυροδοτήσει ανοιχτό πόλεμο με το Ισραήλ εάν ξεκινήσει η εξόρυξη φυσικού αερίου σε αυτήν την περιοχή τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το Asnamed, oρισμένοι περιφερειακοί αναλυτές λένε ότι η επίσκεψη του Μπάιντεν στο Ισραήλ και τη Σαουδική Αραβία στοχεύει να εδραιώσει τις συνδεδεμένες με τις ΗΠΑ χώρες στην περιοχή απέναντι σε αυτό που θεωρείται ως απειλές από τη συμμαχία υπό την ηγεσία του Ιράν στην οποία ανήκει η Χεζμπολάχ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σήμερα, Νασράλα, Χεζμπολάχ #45, Ισραήλ, Μπάιντεν,simera, nasrala, chezbolach #45, israil, bainten