Σήμερα η κηδεία της Αϊντιν Ντενκτάς στην κατεχόμενη Λευκωσία

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι και Γενικός Γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος, Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Φατίχ Σαχίν βρίσκονται παράνομα στα κατεχόμενα ώστε για να εκπροσωπήσουν την τουρκική κυβέρνηση στην κηδεία της χήρας του πρώην ηγέτη των Τ/κ Ραούφ Ντενκτάς, Αϊντίν.



Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, η κηδεία της Αϊντίν Ντενκτάς θα πραγματοποιηθεί σήμερα αμέσως μετά την μεσημβρινή προσευχή στο τζαμί Σελιμίγιε,

όπως ονομάστηκε η εκκλησία της Αγίας Σοφίας στην κατεχόμενη Λευκωσία.

Εξάλλου και η «βουλή» με ομόφωνη απόφαση της ανέβαλε για αύριο τη σημερινή της συνεδρία ώστε να οι «βουλευτές» να μπορέσουν να παρευρεθούν στην κηδεία.

Η Αϊντίν Ντενκτάς είχε νοσηλευτεί με βρογχοπνευμονία πριν ένα περίπου μήνα στο «κρατικό» νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου τοποθετήθηκε στην μονάδα εντατικής παρακολούθησης για κάποιο χρονικό διάστημα, βγήκε από αυτή και ξαναμεταφέρθηκε στην εντατική το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Τ/κ ΜΜΕ μεταδίδουν ότι η ταφή, κατόπιν δικής της επιθυμίας, θα γίνει δίπλα στον γιο της Ραίφ Ντενκτάς που είχε σκοτωθεί σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1985, σε ηλικία 34 ετών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα