Σήμερα η έκτακτη συνεδρίαση τουρκικού κοινοβουλίου για στρατεύματα σε Λιβύη

Σε έκτακτη συνεδρίαση της Ολομέλειας του τουρκικού κοινοβουλίου θα συζητηθεί σήμερα και αναμένεται να ψηφιστεί το νομοσχέδιο, που προβλέπει την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στη Λιβύη, έπειτα από τη στρατιωτική βοήθεια, που ζήτησε ο Πρόεδρος, Φαγέζ αλ Σαράτζ, στο πλαίσιο της υπογραφής του μνημονίου κατανόησης ανάμεσα στις δύο χώρες.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Άγκυρα να αναβάλει

τη μεταφορά στρατευμάτων στη Λιβύη, εφόσον οι δυνάμεις, που πρόσκεινται στον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, αναστείλουν την επιθετική τους δράση κατά της διεθνώς αναγνωρισμένης Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας στην Τρίπολη.

Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από το κοινοβούλιο, είπε, μπορεί να δούμε κάτι διαφορετικό, μια διαφορετική στάση και να πουν αποσυρόμαστε και σταματάμε τις επιθέσεις.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να πρόκειται απλώς και μόνο για διπλωματικό ελιγμό της Άγκυρας, προκειμένου να βολιδοσκοπήσει τις κινήσεις του αντίπαλου «στρατοπέδου».

Σημειώνεται ότι η Τουρκία βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, καθώς η διεθνής κοινότητα έχει εκφράσει την πλήρη αντίθεσή της στα σχέδια του Ταγίπ Ερντογάν, προκρίνοντας ειρηνική επίλυση της κρίσης στην περιοχή.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα