Αναζητούν σημείο επαφής ΠΑΣΥΝΟ και Υπουργείο Υγείας

Συνάντηση μεταξύ μελών ΠΑΣΥΝΟ και Υπουργού Υγείας σήμερα στις 12:00, με φόντο τα αιτήματα των νοσηλευτών.

Μετά από αρκετές μέρες αντιπαράθεσης, νοσηλευτές και Υπουργός Υγείας θα συζητήσουν, έτσι ώστε να γίνει μια προσπάθεια, να βρεθεί κοινό έδαφος προς επίλυση των διαφορών τους.

Σε σημερινές δηλώσεις του, στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του Σίγμα, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΠΑΣΥΝΟ Θεόδωρος Πετέλης, εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση της συνάντησης. Όπως δήλωσε «βλέπουν τις τελευταίες μέρες και μετά την απεργία

των νοσηλευτών, ότι Υπουργείο και κυβέρνηση έχουν αλλάξει ελαφρώς στάση και ότι ίσως να ήρθε η ώρα να βρεθεί μια λύση που να ικανοποιεί τα αιτήματα των νοσηλευτών».

Σε ερώτημα σχετικά με την εξυπηρέτηση των ασθενών και τις καταγγελίες της κας Γιαννάκη, ο κος Πετέλης απάντησε ότι «το προσωπικό ασφαλείας καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες να ανταπεξέλθει» και ότι «υπάρχει σειρά προτεραιότητας όσο αφορά στα περιστατικά». Δεν υφίστανται οι κατηγορίες της κας Γιαννάκη δήλωσε κατηγορηματικά και κάλεσε την κα Γιαννάκη να τεκμηριώσει τις κατηγορίες αυτές.

Να υπενθυμίσουμε ότι σήμερα, η ΠΑΣΥΝΟ οργανώνει εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή. Λόγος, η σημερινή συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, για τον τρόπο αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Οι νοσηλευτές, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, εμπίπτουν στην ομάδα των αποφοίτων Λυκειακού- Μεταλυκειακού επιπέδου και όχι στην ομάδα αποφοίτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όπως απαιτούν τα μέλη της ΠΑΣΥΝΟ. Αυτό σύμφωνα με τους νοσηλευτές είναι απαράδεκτο και είναι ένα από τα δεδομένα που θέλουν και ζητούν να αλλάξει.

Σε μια άλλη εξέλιξη, κυκλοφορεί έντυπο για συλλογή υπογραφών από νοσηλευτές, μέλη της ΠΑΣΥΔΥ, οι οποίοι καλούν την ΠΑΣΥΔΥ να εξαγγείλει νέες Γενικές Συνελεύσεις, για επανεξέταση της στάσης της σε σχέση με τα αιτήματα των νοσηλευτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα