ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ:Συμβάσεις, ιδιωτικοποιήσεις και ΤΑ σε συνεδρίαση

Η πολιτική διεκδίκησης απολεσθέντων μισθών και ωφελημάτων στη βάση της απόφασης του Έκτακτου Παγκύπριου Συνεδρίου της ΠΕΟ, το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων και η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απασχόλησαν χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ.

Σε ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι αποτράπηκε η πρόθεση της Κυβέρνησης να ρυθμίσει Νομοθετικά και στους Οργανισμούς του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα τον τρόπο κίνησης των μισθών και επιτεύχθηκε συμφωνία πλαίσιο για τετραετή ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων που θα περιλαμβάνει την παροχή από 1/1/2017 προσαυξήσεων, τιμαρίθμου, και γενικών αυξήσεων σε ύψος που δεν θα ξεπερνά το ποσοστό αύξησης του ονομαστικού ΑΕΠ.

Συμφωνήθηκε επίσης ο τερματισμός των έκτακτων αποκοπών πριν τις 31/12/2016 και η εισαγωγή Ταμείου Προνοίας για νεοεισερχόμενους και αορίστου χρόνου εργαζόμενους. Το ΔΣ αποφάσισε, όπως αναφέρεται, την άμεση επαναφορά ωφελημάτων που αποκόπηκαν με ειδικές συμφωνίες που έληξαν.

Το ΔΣ εξουσιοδότησε επίσης την Κεντρική Γραμματεία να προχωρήσει σε συνεννόηση με το υπόλοιπο Συνδικαλιστικό Κίνημα στη λήψη μέτρων για τερματισμό και εξάλειψη του φαινομένου της μη αποπαγοποίησης θέσεων και της κάλυψης με ωρομίσθιους.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις η ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ καλεί τους εργαζομένους σε ΑΗΚ και την ΑΤΗΚ να συνεχίσουν τον αγώνα ενωμένοι, και τα πολιτικά κόμματα να καταψηφίσουν τώρα τα Νομοσχέδια ώστε να αναγκαστεί η Κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις μεθοδεύσεις της.

Για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης αναφέρεται ότι με βάση το Νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή προκύπτουν σοβαρά θέματα που αφορούν άμεσα τους εργαζόμενους και έχουν σχέση με την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών, τις θέσεις εργασίας, και τους όρους απασχόλησης.

Η συμφωνία που έγινε με τον Υπουργό Εσωτερικών ότι θα τύχουν διαβούλευσης αυτά τα θέματα με τις Συντεχνίες των εργαζομένων πριν τη συζήτηση του Νομοσχεδίου στη Βουλή δεν τηρήθηκε, αναφέρει η ανακοίνωση, γι’ αυτό το ΔΣ προειδοποιεί πως εάν δεν αρχίσει άμεσα διάλογος τότε οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα