Παραλήφθηκε η έκθεση της Επιτροπής Παραπόνων κατά Αστυνομίας

Την ικανοποίηση της Βουλής των Αντιπροσώπων για τη λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου, παραλαμβάνοντας την έκθεση της Αρχής για το 2014.

Ο κ. Ομήρου έκανε λόγο για έναν εξόχως εκσυγχρονιστικό θεσμό της κυπριακής πολιτείας και κυπριακής κοινωνίας, που αποτελεί ασπίδα και θώρακα για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

των πολιτών.

«Βεβαίως η Αστυνομία δεν είναι αντίπαλη της κοινωνίας, αντίθετα η Αστυνομία είναι δίπλα στους πολίτες και διασφαλίζει τη νομιμότητα, την ευταξία και την ασφάλεια των πολιτών. Όμως εκεί και όπου υπάρχουν υπερβάσεις εξουσίας ή καταχρήσεις εξουσίας, θα πρέπει η αρχή διερεύνησης παραπόνων κατά της Αστυνομίας να λειτουργεί ως φύλακας άγγελος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των πολιτών της χώρας», ανέφερε.

Προέτρεψε την Αρχή να συνεχίσει να επιτελεί το έργο της, με προσήλωση στο πνεύμα και το γράμμα της νομοθεσίας αλλά και των ευρωπαϊκών συμβάσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα, της οικουμενικής διακήρυξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και να συνεχίσει υπερασπίζεται την αντικειμενικότητα και ακεραιότητα της από τις όποιες αθέμιτες παρεμβάσεις.

Παραδίδοντας την έκθεση, ο Πρόεδρος της Αρχής Ανδρέας Σπυριδάκις ανέφερε στον Πρόεδρο της Βουλής ότι η Αρχή έχει επαινεθεί από διεθνείς οργανισμούς για την αντικειμενικότητα και αμεροληψία με την οποία χειρίζεται τις υποθέσεις.

«Με πολύ μεγάλη φειδώ προχωρεί σε πειθαρχικές ή ποινικές διώξεις εναντίον μελών της Αστυνομίας. Αποτελεί ασπίδα του πολίτη για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις κακοποιήσεις που ενδεχομένως γίνονται από μια πολύ μικρή μερίδα μελών του αστυνομικού σώματος», ανέφερε.

Παράλληλα, πρόσθεσε, αποτελεί όμως και ασπίδα της Αστυνομίας από κακόβουλους και ψευδείς ισχυρισμούς.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Αναζητήσεις
παντελης παντελιδης εκθεση αστυνομιας
Τυχαία Θέματα