Σφοδρή η κακοκαιρία στην Ελλάδα, τι να περιμένουμε στην Κύπρο (LIVE βίντεο)

Τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες αρχικά στα δυτικά και σταδιακά σε πολλές περιοχές, αναμένεται να σημειωθούν από το απόγευμα της Τρίτης. 

Σύμφωνα με το Τμήμα Μετεωρολογίας, αύριο ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος αλλά σταδιακά θα καταστεί κυρίως συννεφιασμένος. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι 4 αλλά παροδικά στα δυτικά και τα βόρεια, μέχρι ισχυροί 5 μποφόρ, για να καταστούν μέχρι το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί, γενικά μέτριοι 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι

λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 23 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 13 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως συννεφιασμένος και αρχικά αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αλλά από το απόγευμα τα φαινόμενα αναμένεται να εξασθενίσουν.

Την Πέμπτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και πιθανό να πέσουν μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά και περιοχές του εσωτερικού. Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι τοπικά μερικώς συννεφιασμένος.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση την Τετάρτη και θα κυμανθεί στα ίδια επίπεδα την Πέμπτη, τα οποία είναι κοντά στους κλιματικούς μέσους όρους. Για την Παρασκευή αναμένεται μικρή άνοδος.

Την ίδια ώρα, σφοδρή κακοκαιρία πλήττει την Ελλάδα και άφησε πίσω της τεράστιες καταστροφές.

Η κακοκαιρία «Γηρυόνης», όπως έχει ονομαστεί, προκάλεσε πλημμύρες, ρέματα υπερχείλισαν, ενώ οι δυνάμεις τις πυροσβεστικής κλήθηκαν για τη διάσωση πολιτών που είχαν εγκλωβιστεί. 

Όπως όλα δείχνουν, η κακοκαιρία αυτή δεν θα πλήξει την Κύπρο

Δείτε στο βίντεο την εξέλιξη του καιρού.  

Keywords
Τυχαία Θέματα