Σφοδρή αντιπαράθεση για αγωγές κατά του Πρύτανη Χριστοφίδη

Έντονη αντιπαράθεση ξέσπασε ανάμεσα στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου Κωνσταντίνου Χριστοφίδη με τον βουλευτή του ΑΚΕΛ της Επαρχίας Λάρνακας Γιώργο Γεωργίου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Παιδείας.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι υπήρξε διαφωνία σε σχέση με την διαχείριση αγωγών για ιδιωτικές υποθέσεις που αφορούν στον Πρύτανη από τον Νομικό Σύμβουλο

του Πανεπιστημίου.

Όπως είπε, αυτό συνιστά διασπάθιση δημοσίου χρήματος επισημαίνοντας ότι για το εν λόγω θέμα, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης θα ζητήσει γνωμάτευση από τον Γενικό Εισαγγελέα.

Ο κ. Γεωργίου υποστήριξε πως πρόκειται για έξι ιδιωτικές αγωγές που αφορούν στην συμπεριφορά του Πρύτανη απέναντι σε άτομα εντός και εκτός του Πανεπιστημίου και καμία σχέση δεν έχουν με την διεκπεραίωση των καθηκόντων του.

Όπως είπε, οι αγωγές δεν προέκυψαν επειδή είναι Πρύτανης, αλλά επειδή συμπεριφέρθηκε με τρόπο απρεπή και υβριστικό. Χαρακτήρισε λανθασμένη την έγκριση του ΔΣ στην εκπροσώπηση του Πρύτανη από τους νομικούς συμβούλους του Πανεπιστημίου, επικαλούμενος και αναφορά νομικού συμβούλου του ιδρύματος ότι αρνήθηκε να εκπροσωπήσει τον κ. Χριστοφίδη σε συγκεκριμένη υπόθεση, επειδή έκρινε ότι ήταν εντελώς ιδιωτική.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Κυριάκος Χατζηγιάννης, αναφορικά με το θέμα της κάλυψης των εξόδων υπεράσπισης έναντι προσωπικών αγωγών κατά του Πρύτανη, δήλωσε ότι ελήφθησαν και κατά το παρελθόν διαβεβαιώσεις πως, σε ό,τι αφορά αγωγές κατά των υπευθύνων του κράτους και κρατικών αξιωματούχων, τα έξοδα καλύπτονται από το κράτος.

Το ίδρυμα, είπε, δικαιούται να λάβει αυτή την απόφαση με έγκριση του ΔΣ.

Ο Πρόεδρος του ΔΣ Μάνθος Μαυρομάτης, ανέφερε ότι η ανάθεση των υποθέσεων στους νομικούς συμβούλους αποφασίζεται από το Συμβούλιο για κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

Προς το παρόν ο Πρύτανης Κωνσταντίνος Χριστοφίδης δεν έχει αντιδράσει επισήμως στην υπόθεση, ο οποίος φαίνεται ότι αποδίδει τις υποθέσεις στον ρόλο του ως Πρύτανης.

Keywords
Τυχαία Θέματα