«Σφιχταγκαλιάζει» τον β’ γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ η Ομόνοια!

Ολοένα και λιγοστεύουν οι προϋποθέσεις που πρέπει να ικανοποιηθούν, προκειμένου η Ομόνοια να αρχίσει την ευρωπαϊκή της πορεία για την περίοδο 2020/21 από τον β’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Υπενθυμίζεται πως για να συμβεί αυτό, πρέπει όλες οι ομάδες της προημιτελικής φάσης της τρέχουσας διοργάνωσης να έχουν εξασφαλισμένη θέση στους ομίλους του επόμενου Τσάμπιονς Λιγκ. Σε αυτήν την περίπτωση ουσιαστικά θα «χηρεύσει» η θέση του κατόχου του τροπαίου στους ομίλους και -μέσα από ένα ντόμινο μετακινήσεων ομάδων- η Ομόνοια

θα κερδίσει έναν γύρο.

Ο Πάβλοβιτς προτάθηκε στην Ομόνοια και θα γίνει (ο επόμενος) Σέρινταν, εάν…

Πώς έχουν αυτή τη στιγμή τα δεδομένα; Από τις ομάδες που είναι ήδη στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής, οι δύο (Παρί, Λειψία) έχουν πάρει εισιτήριο για τους ομίλους μέσω των πρωταθλημάτων τους.

Μετά τη δικαίωση της Μάντσεστερ Σίτι από το CAS (στην έφεση κατά του διετούς ευρωπαϊκού αποκλεισμού που της επέβαλε η UEFA), το ίδιο ισχύει και για όποια ομάδα προκριθεί από το ζευγάρι των «πολιτών» με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Καπαρωμένη θέση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ έχει και η Μπάγερν, η οποία στις 8 Αυγούστου θα υποδεχτεί στο Μόναχο την Τσέλσι, στη ρεβάνς του υπέρ των Βαυαρών 3-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Στην Ισπανία η Ατλέτικο με την επικράτηση επί της Μπέτις «κλείδωσε» και μαθηματικά τη θέση της στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης περιόδου. Στην Ιταλία το ίδιο ισχύει ουσιαστικά για την Αταλάντα, η οποία έξι στροφές πριν το τέλος είναι στο +13 από την πέμπτη Ρόμα.

Από το 19 στο 0 και από την Ομόνοια στον Ολυμπιακό

Τι απομένει λοιπόν και χρειάζεται η Ομόνοια; Να περάσουν στα προημιτελικά οι Μπαρσελόνα και Γιουβέντους, οι οποίες που έχουν εξασφαλίσει ήδη μέσω των πρωταθλημάτων τους θέση στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αμφότερες έχουν εκκρεμείς εντός έδρας αναμετρήσεις για τη φάση των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ: οι μεν «μπλαουγκράνα» υποδέχονται τη Νάπολι (8 Αυγούστου), από την οποία απέσπασαν 1-1 στο «Σαν Πάολο», οι δε «μπιανκονέρι» φιλοξενούν τη Λιόν (7 Αυγούστου), από την οποία είχαν ηττηθεί 1-0 στο πρώτο παιχνίδι.

Keywords
Τυχαία Θέματα