Ισχυρός σεισμός στην Τουρκία (pic+vid)

Ισχυρός σεισμός 5.5 ρίχτερ σημειώθηκε στις 9.34 τοπική ώρα στην πόλη Ντενιζλί της δυτικής Τουρκίας, σύμφωνα με το Κέντρο Διαχείρισης Καταστροφών και Έκτακτων Καταστάσεων (AFAD), αν και το Γεωλογικό Ινστιτούτο Καντιλί δίνει την ένταση του σεισμού ως 5.7 ρίχτερ, σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του Σίγμα, Μαρία Ζαχαράκη.

Ο σεισμός έγινε αισθητός από τη Σμύρνη μέχρι την Αττάλεια, και το εστιακό βάθος έφτασε τα 11.3 χλμ.
Ο σεισμός διήρκεσε 20 δευτερόλεπτα.

Λίγα λεπτά μετά το μεγάλο σεισμό, σημειώθηκαν δύο ακόμη μετασεισμοί 4.5 και 4.8 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ αντίστοιχα, ενώ οι επιστήμονες είχαν διαπιστώσει μικρή σεισμική δραστηριότητα ήδη από τις 4 τα ξημερώματα με μικρούς σεισμούς στην περιοχή.

Οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο μόνο για υλικές ζημιές σε κτίρια χωριών της πόλης Ντενιζλί, ωστόσο νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι μία γυναίκα τραυματίστηκε όταν έντρομη έπεσε από το μπαλκόνι του σπιτιού της στον 1ο όροφο. Σύμφωνα με το νομάρχη του Ντενιζλί, δεν έχουν αναφερθεί απώλειες, παρά μόνο κάποιες ρωγμές σε τοίχους παλαιών ξύλινων και πλίθινων –κυρίως- σπιτιών.

Η Ερυθρά Ημισέληνος κινητοποιήθηκε αμέσως και στέλνει συνεργεία της για παροχή πρώτων βοηθειών στους κατοίκους της περιοχής.

Keywords
Τυχαία Θέματα