Σέρνει την Κύπρο στα Δικαστήρια ο Τζο Λόου

Στην δικαιοσύνη προσφεύγει ο Μαλαισιανός καταζητούμενος επιχειρηματίας Τζο Λόου, για την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να του αποστερήσει την κυπριακή υπηκοότητα, την οποία απέκτησε μέσω πολιτογράφησης από το κυπριακό επενδυτικό πρόγραμμα.


Ο διεθνώς καταζητούμενος για αδικήματα απάτης, παραμένει Κύπριος μέχρι και την οριστική απόφαση του δικαστηρίου που θα κρίνει εάν η απόφαση για αποστέρηση της υπηκοότητάς του ήταν νόμιμη ή όχι.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, σε περίπτωση που το Δικαστήριο κρίνει ότι η απόφαση για αποστέρηση της υπηκοότητας είναι παράνομη,

τότε ο Τζο Λόου μπορεί να προσφύγει εκ νέου στην Δικαιοσύνη για αποζημιώσεις. Σε κάθε άλλη περίπτωση, δηλαδή εάν κρίνει ότι το αρμόδιο όργανο ενήργησε νόμιμα, τότε η αξίωση για αποζημιώσεις δεν θα υφίσταται.

Μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής από ξένη χώρα η ΜΟΚΑΣ εξασφάλισε διάταγμα  δέσμευσης της περιουσίας του καταζητούμενου.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, αυτό σημαίνει πως η περιουσία του παγοποιείται.

Για παράδειγμα δεν μπορεί να την υποθηκεύσει. Επισημαίνεται δε, ότι η περιουσία του αυτή προστατεύεται βάσει Συντάγματος οπότε δεν δύναται να υπάρξει οποιαδήποτε επέμβαση πάνω σε αυτή, εκτός κι αν το Δικαστήριο αποφανθεί ότι υπάρχει παραβίαση του νόμου για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα