ΣΕΚ και ΠΕΟ αποφασίζουν αύριο για Ημικρατικούς & Ωρομίσθιους

Έτοιμες να πατήσουν το κουμπί των μέτρων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι ΣΕΚ και ΠΕΟ. Αύριο στη 1:30 θα ανακοινώσουν τον τρόπο αντίδρασής τους.

Σύμφωνα με τον Αναπληρωτή ΓΓ ΟΗΟ της ΣΕΚ, Ηλία Δημητρίου, αυτές οι αυξήσεις είναι απ' αυτά τα οποία η κυβέρνηση εδώ και 4 χρόνια μας κόβει από τους μισθούς μας.Δηλαδή από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα έχουμε ένα όφελος του

κράτους 250 εκ. Κι αυτό το οποίο δικαιούμαστε τώρα, το ποσό, για να καταλάβει κι ο κόσμος, ζητούμε 38 ευρώ το μήνα.Γιατί ακριβώς έχει συναδέλφους, δεν είναι όλοι οι συνάδελφοι, οι οποίοι βρίσκονται στον ευρύτερο δημόσιο τομέα των χιλιάδων που νομίζει ο κόσμος, αλλά είναι οι ανθρώποι των 1200 και των 1500 ευρώ.

Η ΟΕΒ θεωρεί ακατάλληλη τη χρονική συγκυρία για εργασιακές συγκρούσεις και θέτει εκ νέου το θέμα της ρύθμισης των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες.

Σε δηλώσεις του ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ, Μιχάλης Αντωνίου, τόνισε ότι "επί δεκαετίες είμαστε όμηροι και ανυπεράσπιστοι απέναντι σε μικρές ομάδες εργαζομένων που έχουν δυσανάλογα μεγάλη δύναμη και ασκούν πίεση τέτοια η οποία μπορεί να οδηγήσει την οικονομία σε πραγματική ασφυξία".

Παράλληλα, σε δηλώσεις προέβη και ο Οργανωτικός Γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, Σίμος Ευτυχίου ανέφερε "Ουδέποτε λυθήκαν τα προβλήματα των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα με την παγοποίηση μισθών στο δημόσιο.Είναι το αντίθετο που γίνεται. Όποτε υπήρξε κάτι στο δημόσιο μεταφέρεται αυτό και στον ιδιωτικό τομέα.Και είναι αυτό που φοβάται η ΟΕΒ ότι θα ανοίξει η διαδικασία για επαναφορά ωφελημάτων και στον ιδιωτικό τομέα και ίσως επαναφέρει το θέμα αυτό της ρύθμισης.

Η ΟΕΒ θεωρεί ότι η σταθεροποίηση της οικονομίας είναι ακόμη εύθραυστη για αύξηση των ανελαστικών δαπανών του κράτους.

Keywords
Τυχαία Θέματα